Trustpilot
Bundfald i vinDer er noget mørkt stads i min rødvin! Er det glasskår i min hvidvin? Bliv (måske lidt) klogere på bundfald og vinsten.
Vinviden
TerroirGør det virkelig en forskel, hvor vindruerne er dyrket? Er jord ikke bare jord? Advarsel: Her bruger vi t-ordet…
Vinviden
Vin til aspargesDe bedste vinmatch til dine friske, sprøde asparges.
Vin & mad
Rioja-vin - fra Crianza til Gran ReservaSelvom Ribera del Duero og Penedes vækker genklang for mange vininteresserede, så er Rioja uden sammenligning Spaniens mest kendte vinområde - dette på både godt og ondt.
Vinområder
Hvordan smager man på vin?Vi hjælper dig med at blive klogere på din vin og smage den som en mester!
Tips & tricks
Vinsmagning - sådan afholder du den gode af slagsenFå gode råd til at holde den perfekte vinsmagning. Alt det praktiske og med forslag til gode emner.
Tips & tricks
Hvorfor hedder hvidvin egentlig hvidvin? Burde det ikke hedde gulvin?Bliv klogere på, hvorfor hvidvin ikke er hvid, hvorfor rødvin er rød, og hvorfor rosévin er lyserød.
Vinviden
10 tips om vin til festen (konfirmation, bryllup eller den runde fødselsdag)Er du ved at forberede din næste store fest? Der er rigtig mange ting at holde styr på – invitationer, sted, mad, servering, musik, pynt og måske vigtigst af alt drikkevarer og vin.
Tips & tricks
Vin til festen - dette skal du huskeSådan får du styr på vinen til din næste fest.
Tips & tricks
Vin til stenbiderrognSprøde hvidvine og champagner. Vi hjælper dig med at finde den rigtige vin til stenbiderrogn.
Vin & mad
Hvorfor fås vin i forskellige årgange. Hvad er forskellen?Er årgang 2005 bedre end årgang 2006? Vi hjælper dig på vej med viden om vinårgange.
Vinviden
Mad og vin til jul - vi hjælper dig på vej.Få vejledning til valg af julevin og hjælp til opskriften på juleand, rødkål og risalamande.
Vin & mad
Châteauneuf du Pape - pavens vinVinene fra Châteauneuf-du-Pape er uden tvivl de mest eftertragtede i det sydlige Rhône. Beliggende tæt ved den smukke sydfranske by Avignon produceres her denne anerkendte og særdeles kraftige vin, hvis navn de fleste vininteresserede kender.
Vinområder
Chave - kongen af det nordlige Rhône!We don’t make Chave, we make Hermitage. Stor smagning af J.-L. Chave.
Vinviden
Robert ParkerVerdens mest magtfulde vinjournalist. Læs om manden bag og hans populære 100 points system
Vinviden
BordeauxEn beskrivelse af verdens mest kendte vinregion og klassifikationerne.
Vinområder
Hvilken vin skal vælges til middagen?Er der to ting, der hører sammen, så er det god mad og god vin. Der er skrevet mange bøger om hvilke vine, der bør drikkes til bestemt mad, og nogle spilleregler kan forøge nydelsen.
Vin & mad
Biodynamisk vindyrkningEn hippiekult til Moder Jord eller den optimale støtte til økosystemet?
Vinviden
Grillsæson: Vin til grillet fiskVinanbefalinger til fisk på grillen
Vin & mad
Grillsæson: Grillet lam med rosmarin og hvidløgDe bedste vinanbefalinger til grillet lam med rosmarin og hvidløg
Vin & mad
Økologisk vindyrkningHer er en general forklaring til dette meget debatterede emne – også dets alternativer, fx naturvin, bæredygtig vindyrkning og biodynamisk vindyrkning.
Vinviden
Hvad betyder det, at en hvidvin er tør? I denne vinguide vil spotlightet være på hvidvin, da rødvin typisk er tør – med nogle få undtagelser, fx Portvin.
Vintyper
Gør det en forskel, hvis du åbner vinen en time før?Vi gør op med myten om iltning af vin – Er der virkelig forskel? Og i så fald, hvornår skal du så åbne din vin?
Tips & tricks
Serveringstemperatur - Er det nu så vigtigt?Skal vinen være stuetemperatur eller kølig? Vi stiller skarpt på endnu en myte.
Tips & tricks
Hvordan skal vinglassene vaskes?Sådan vasker du dine vinglas bedst og får det optimale ud af dem.
Tips & tricks
Grillsæson: Vine til grillspydDet er næsten kun fantasien, der sætter grænser for kombinationsmulighederne på grillspyd. Vinvalget er derfor også meget varieret.
Vin & mad
Grillsæson: Vine til pizza på grillenDet bedste vinvalg til pizza på grill.
Vin & mad
Grillsæson: Vine til de røde bøfferDe bedste vinanbefalinger til de lækre røde bøffer på grillen.
Vin & mad
Grillsæson: Vin til grillkyllingKylling på dåse eller på rotisseriet - hvilket vinvalg er det bedste?
Vin & mad
Grillsæson: Svinekød og barbecueDe bedste vinanbefalinger til barbecuemarineret svinekød på grillen
Vin & mad
Sådan undgår du at ødelægge din vinoplevelse om sommeren – 5 konkrete vintipsSolen skinner og varmer, og det er bare dejligt – nu kan vi endelig sidde udenfor og nyde et godt glas vin.
Tips & tricks
Boost din vinviden: Om rosévinHvad er rosévin - og hvordan bliver det til? Her kommer forklaringen.
Vintyper
Vin til det store påskebordDe bedste vinvalg til påskemiddagen - her får du nogle gode forslag
Vin & mad
Sådan opbevarer du en åben flaske vinHvornår er min åbne flaske vin ikke god mere? Hvordan opbevarer jeg den bedst? Kan jeg blive dårlig af at drikke for gammel vin?
Tips & tricks
Boost din vinviden: Om vinens årgangHvorfor er der forskel? Og hvad betyder vinens årgang for mig?
Vinviden
Boost din vinviden: Kan min vin tage skade i frostvejret?Et rigtig godt spørgsmål, som vi ofte får fra vores kunder - specielt når Frk. Frost er på besøg i Danmark.
Vinviden
Hvorfor er det rette vinglas så vigtigt? Og andre tips om vinglassetLad mig sige det sådan her. Det rette glas og den rette brug af glasset er uhyre vigtigt for oplevelsen af vinen.
Tips & tricks
Sådan ved du om vinen har propHvad betyder det, at en vin har prop - og hvordan kan man vide, om den har det?
Tips & tricks
Boost din vinviden: Sådan opbevarer du bedst din vinNemme og tilgængelige tips til opbevaring af dine vinflasker – også hvis det bare er for en kortere periode.
Tips & tricks
Vine til nytårsaftenBordet er pyntet, champagneglassene står klar, og dørklokken ringer. Det er nytårsaften – alt skal være lækkert, og alle skal forkæles. Men hvad hælder du i glasset?
Vin & mad
Nyt og frisk tilbehør til julebord? Her er masser af nemme idéerJeg har lagt mærke til, at der i de senere år er kommet langt mere sundt tilbehør på de danske borde. Måske er det stenalderkost, paleo og low carb tendenserne, der har sneget sig ind i mange hjem. Hvem ved?
Vin & mad
Malbec - Argentinas drueEn argentinsk Malbec dufter gerne af blommer og mørke bær, og i munden er den utrolig frugtrig, saftig, fyldig, velouragtig og endda lidt krydret. Få info om argentinas mest populære druesort.
Vinviden
Mendoza - byen i bjergene"Byen i bjergene" - Argentinas største vinområde
Vinområder
Gastronomi – argentinsk madPå trods af forskellen mellem hovedstaden Buenos Aires og resten af landet (provinsen) er der nogle ting, som er typiske for argentinerne.
Vin & mad
Hvad er tanniner/garvesyre?Første gang jeg blev særligt opmærksom på tanninernes rolle, var, da jeg for mange år siden smagte på rødvinsdruer – eller blå druer, som de hedder i vinverdenen – i en Malbec-vinmark sammen med den internationale wine consultant Michel Rolland.
Vinviden
7 tips om det gode “vin og mad”-matchFå 7 tips til at kombinere mad og vin bedst muligt.
Vin & mad
Grillsæson: Vine til grillede skaldyrVinvalg til grillede skaldyr
Vin & mad
Barolo: Kongernes vin – vinenes kongeI den nordvestlige del af Italien, nærmere bestemt i Piemonte syd for Torino, ligger et 1.200 hektar stort område. Her produceres vinen Barolo, der anprises som kongernes vin og vinenes konge.
Vinområder
Vin til lamFire gode råd til at kombinere påskelammet med vin
Vin & mad
Sådan vælger du vin på restaurantenNår man er på restaurant, er det som regel den person, der holder vinkortet og bestiller vinen, der får lov til at smage på og godkende vinen. Hvorfor er det altid manden?
Tips & tricks
Boost din vinviden: Sådan åbner du flasken korrektHemmeligheden bag proppen og hvordan du bedst muligt åbner vinflasken
Tips & tricks
Boost din vinviden: Ny verden versus gammel verdenI vinbranchen hører man tit om den nye og den gamle vinverden. Hvad dækker dette begreb egentlig over?
Vinviden
Sådan undgår du rødvinspletterAgh, øv altså! Vi kender det alle sammen. En forkert bevægelse eller en uheldig sjæl – og pludselig er der rødvin ud over den fine, nye dug eller på favoritskjorten.
Tips & tricks
Julevin - den rigtige vin til julemadenHvad skal du tage hensyn til, når årets julevin skal vælges? Her får du svaret.
Vin & mad
Hvad vinproppen kan sige om vinenUmiddelbart vil jeg sige, at proppen kan fortælle os mange ting, men kun, hvis man ved, hvad de forskellige tegn betyder.
Vinviden
Rynker du (stadig) på næsen, når du hører ordet PORTVIN?Så har du sikkert det gamle tantes-portvins-karaffel-syndrom. Må jeg ikke få lov til at rydde op i det forældede image. For portvin er übercool, og hvis det serveres rigtigt, smager det vildt godt.
Vintyper
Vinsnobberi...distinktive vine er hemmeligheden bag anerkendelse og højere status og prestige
Vinviden
Lad dig friste af vine fra SpanienAhh, Spanien – sol og sommer, charterrejser og Costa del Sol, flamenco og fodbold. Ja, Spanien har meget at byde på, og det er derfor ikke uden grund, at Spanien for mange danskere vækker positive minder.
Vinområder
Aroma og bouquetDu er sikkert stødt på ordene aroma og bouquet før – ja, måske har du set dem i vinanmeldelser eller hørt familiens egen vinekspert bruge dem. Men hvad er det lige disse begreber dækker over, og er der en forskel?
Vinviden
RhôneFakta om Rhône - et af verdens ældste vinområder
Vinområder
Den boblende historie om Champagne Champagne - den verdenskendte mousserende vin. Læs mere om den imponerende historie om Champagne.
Vinområder
Viden om hvidvinDet er formentlig de færreste, der tænker nærmere over det, men hvidvin har ikke fået sit navn efter vinens farve.
Vintyper
Viden om rødvinGenerel viden om rødvin
Vintyper
Vinlandet italien - vin, kultur og historieItalien – kendt for sin smukke natur og fantastiske historie. En indbydende og passioneret nation med glødende fodboldhjerter, kulinariske oplevelser ud over det sædvanlige og storslåede kunst- og kulturskatte. Også selvfølgelig italiensk vin!
Vinområder
Betalingskort
JYSK VIN ApS Østre Boulevard 29 8930 Randers NØ, Danmark CVR: 10 10 02 24 Mail: jyskvin@jyskvin.dk
Man - fre: 09:00 - 17:00
Lørdag: 10:00 - 13:00
Søndag: Lukket