KÆMPE VINFESTIVAL - lørdag den 4. november! » Læs mere lige her «
Trustpilot
Tilpas udvalg
Antal fundne produkter:
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Vidste du ...
Mange serverer hvidvin for koldt og rødvin for varmt. Den rette temperatur kan forbedre smageoplevelsen markant. Følg derfor de anbefalinger, der kommer med vinen.
Dine senest viste

Amarone vin

Amarone er sammen med Barolo og Brunello en af de mest kendte italienske rødvine. Amarone-vinen laves ud fra en særlig produktionsmetode kaldet "appissamento", hvor man tørrer de høstede druer på bambusmåtter. træplader eller plastikbakker i typisk to til tre måneder før presningen. Dette giver en typisk en kraftigere og lidt mere sødmefyldt rødvin med relativt høj alkoholprocent. 

Da Amarone efterhånden er blevet et særdeles anerkendt vinnavn her i Danmark, er kvaliteten også meget varierende. Fødevarestyrelsen har grundet en del forfalskningssager rent faktisk været ude at advare mod "for" billige Amarone-vine. Da produktionsmetoden jo er ret besværlig og dermed også forbundet med store produktionsomkostninger, finder man sjældent god Amarone til under 150 kroner.
Hos Jysk Vin forhandler vi udelukkende Amarone fra anerkendte producenter, som vi står 100% inde for!
 

Frugtig og blød
Fyldig og rund
Kraftig
Vinbladet
Amarone della Valpolicella, Murari - Rødvin
Amarone della Valpolicella, Murari 2012
Murari, Italien
139,00 DKK v/6 stk.
Vejl. 199,95 DKK v/1 stk.
Læs mere
Spar 30 %
Frugtig og blød
Fyldig og rund
Kraftig
VinAvisen
Amarone della Valpolicella, Murari - Rødvin
Amarone della Valpolicella, Murari 2013
Murari, Italien
139,00 DKK v/6 stk.
Vejl. 199,95 DKK v/1 stk.
Læs mere
Spar 30 %
Fadpræget
Fyldig og rund
Kraftig
94 point
Vinous / Antonio Galloni
Amarone Classico, Vigneto il Fornetto - Rødvin
Amarone Classico, Vigneto il Fornetto 2010
Accordini, Italien
599,00 DKK v/6 stk.
Vejl. 685,00 DKK v/1 stk.
Læs mere
Amarone Classico, Acinatico - Rødvin
Amarone Classico, Acinatico 2014
Accordini, Italien
259,00 DKK v/6 stk.
Vejl. 289,00 DKK v/1 stk.
Læs mere
Amarone Classico, Acinatico, magnum - Rødvin
Amarone Classico, Acinatico, magnum 2012
Accordini, Italien
749,00 DKK v/1 stk.
Læs mere

Bliv klogere på Amarone

Amarone – også kendt som Amarone della Valpolicella – er en verdenskendt og eftertragtet italiensk rødvin fra regionen Veneto i den nordøstlige del af Italien. Vinproduktionen i Veneto har en lang historie og store traditioner, og blandt andet tilskrives metoden med at anvende delvist tørrede druer (fx i Amarone-vine) den græske vintradition.

Hvilke druer benyttes i en Amarone?

Processen med at tørre druerne og gøre dem helt rosin-agtige medfører en koncentration af saft, sukker og smagsstoffer i selve druen, men nedbryder også syren, hvilket er med til at understrege balancen i den færdige Amarone. Amarone-vine fremstilles af flere forskellige druesorter – primært Corvina, Rondinella og Molinara.

Amarone della Valpolicella har siden 1968 været DOC-klassificeret i den italienske vinlovgivning - og er dermed underlagt en række klare regler. I år 2010 blev vintypen så ophævet til DOCG-lovgivningen, hvilket medførte endnu skrappere produktionskrav.  

Sådan smager den kendte italienske Amarone-vin

Som rødvin er Amarone kendetegnet ved typisk at være kraftige, fyldige og modne vine med en forholdsvis høj alkoholprocent – normalt mellem 14-17 %. Selve navnet Amarone er afledt af det italienske ord ”Amaro”, som på dansk kan oversættes til ”bitter”, samt endelsen ”-one”, som på italiensk anvendes til at beskrive ting af stor størrelse eller volume.

Typisk er en Amarone vin drikkeklar med det samme, blandt andet på grund af den lange fadlagring og efterfølgende lagring på flaske, før den sendes på markedet. Amarone fra gode producenter har dog generelt et imponerende lagringspotentiale. Med alderen bliver den typisk mere let, elegant og charmerende i stilen. 

Hvor meget Amarone produceres der?

Alt afhængig af årgangen produceres der lidt over 10 millioner flasker Amarone årligt. Heraf aftager vi i Danmark ca. 500.000 flasker, hvilket jo ud fra landets størrelse er en stor andel.

Danskerne elsker Amarone

Vi danskere elsker generelt Amarone, hvilket der uden tvivl skyldes vinens store koncentration, høje alkoholprocent og ikke mindst dens lettere sødme. Især vælger mange danskere Amarone som årets julevin. Ønsker du dette, vil vi dog som hovedregel anbefale en ikke alt for kraftig Amarone. Såfremt vinen bliver alt for kraftig, kan den hyggelige julemiddag nemlig blive en alt for tung og mættende oplevelse. Et alternativ kunne være en Ripasso af en god kvalitet.

Se vores udvalg af andre rødvine.

Betalingskort
JYSK VIN ApS Østre Boulevard 29 8930 Randers NØ, Danmark CVR: 10 10 02 24 Mail: jyskvin@jyskvin.dk
Man - fre: 09:00 - 17:00
Lørdag: 10:00 - 13:00
Søndag: Lukket