- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Af Henrik Ehlers
Sushi er populært som aldrig før. Der er jo nærmest ikke en by i det danske land (stor som lille), som efterhånden ikke kan blære sig med en sushi-restauranter og/eller takeaway.
Men hvad drikker man egentlig til sushi, hvis man da ikke lige er stor tilhænger af den japanske risvin, Sake?
Sådan vælger du vin til sushi
Sushi er en lettere udfordrende spise, når man skal sætte vin til. Råvarekombinationer som fx rå fisk, eddike, soya og wasabi udelukker nemlig en lang række vine.
Glem generelt rødvinen - hvis du kan…
Rødvin er ikke den bedste "partner" til sushi. Stærk mad fremhæver både alkohol og tannin, hvorfor man generelt skal være varsom i den henseende. En højere alkoholfornemmelse forårsaget af sushiens til tider stærke tilbehør kan nemlig forekomme ekstra brændende, mens en for udtalt tanninfornemmelse kan virke særdeles anstrengende.
Sværger man til rødvin, vil vi helt klart anbefale en let, lavalkoholisk og frugtig type, som brillerer med friskhed frem for power. Det kunne være en Beaujolais Villages eller en af Beaujolais-Cru’erne fra en af de mere ”lette” kommuner i Beajolais som Fleurie eller Chiroubles.
Vælg hvidvin eller bobler til din sushi
Friske og lette hvidvine er dog generelt at foretrække til sushi. Glem i den forbindelse de tungere og fadprægede hvidvine, da de vil forekomme alt for magtfulde og gumpetunge til den friske og elegante fisk.
Riesling med restsødme
En af de absolut bedste ledsagere til sushi er Riesling med en lidt restsødme. Kombinationen af den relativt lave alkohol, høje syre og lette sødme kan få din sushi til at nå nye højder. Det kunne fx være en tysk Riesling som Feinherb/halbtrocken, Kabinett eller Spätlese (ikke sødere). I samme boldgade kan Riesling fra Alsace selvfølgelig brillere med tilsvarende gode egenskaber.
Mousserende vin til sushi
Bobler til sushi er generelt også et glimrende valg. Champagne er det oplagte valg. Javel, Champagne er jo ikke billigt, men hvis man har brugt en del penge på sushi af god kvalitet, er det næsten synd ikke at matche det med tilsvarende vinkvalitet. Sørg dog for at vælge en udgave med en anelse dosage (sukker), hvis du vel at mærke er typen, der foretrækker de stærkere sushi-elementer.
I samme kategori kan andre mousserende vine som Prosecco, Cremant og Cava selvfølgelig anvendes.
Rigtig god fornøjelse med vinvalget til dit næste sushi-måltid.