Om Jysk Vin

Jysk Vin er et af Danmarks førende vinfirmaer med egen import af kvalitetsvine. Fra firmaets start i 1982 har vi - som nogle af de første i Danmark - satset på direkte import fra vinbønder med direkte salg til vore kunder. Derved sikrer vi den kortest mulige vej fra producent til forbruger uden fordyrende mellemled, og samtidig sikres den bedst mulige kontakt til den, der står for vinfremstillingen - nemlig vinbonden. Mange private kunder handler i vores butik på Østre Boulevard i Randers, men vi leverer også til landets førende restauranter og er erhvervslivets partner, når det drejer sig om vingaver, vin til receptioner og kantiner.

Vi går aldrig på kompromis med kvaliteten af de vine, vi importerer. Vi hjemtager kun vine af absolut topkvalitet til yderst rimelige og konkurrencedygtige priser, og dermed får kunderne de fine vine til skarpe priser.

Historien om Jysk Vin

Historien om Jysk Vin starter i 1982, og derfor kunne vi fejre 30 års jubilæum i 2012. Det var Christian Søndergaard (f. 1949), der i 1982 grundlagde firmaet Jysk Vinlager Randers sammen med hustruen, Kirsten. Christian Søndergård stod for indkøbene, og han satsede målrettet på Rhône-vine, hvor han opbyggede et stort og spændende sortiment.

Fra starten importerede Christian Søndergaard nichevine fra mindre vinbønder, som elles havde aftaler med de store negoçianter om at aftage deres druer. I begyndelsen fik Jysk Vin derfor ofte kun få flasker, men virksomheden blev langsomt bygget op. I 1996 indledte firmaet et samarbejde med Flemming Olsen (f. 1969), der drev Rådhustorvets Vinhandel, der tidligere havde været Skjold Burnes forretning i centrum af Randers. De to firmaer blev slået sammen til Jysk Vin - det gode glas.

Herefter fulgte en støt ekspansion og i juni 2007 flyttede Jysk Vin til nye lokaler på Haraldsvej 62 i Randers. Her fik man bedre lagerplads og kontorfaciliteter, og butikkens sortimentet blev udvidet med specialiteter som pasta, saucer, olivenolier og eddiker specielt fra Italien og Spanien.

I 2009 startede et generationsskifte hvor ægteparret Søndergaard kunne trække sig tilbage fra firmaet, idet Flemming Olsen overtog aktiemajoriteten og direktørposten. I 2010 flyttede Jysk Vin til ny adresse med en 320 kvadratmeter stor butik på Østre Boulevard.

I 2012 fejrede Jysk Vin fejre sit 30 års jubilæum som vinhandel, og siden da har vi overtaget både Vinus.dk og Vin300.dk for at styrke vores sortiment. Fra starten har Jysk Vin været bedst kendt for sit store udvalg af kvalitetsvine fra Rhônedalen, men sortimentet rummer i dag omkring 500 kvalitetsvine fra hele verden.

Milepæle for Jysk Vin

1982: Jysk Vinlager Randers etableres af Christian og Kirsten Søndergaard.
1993: Flemming Olsen overtager Skjold Burnes forretning i centrum af Randers, der efter en gennemgribende renovering genåbner som Rådhustorvets Vinhandel.
1996: Flemming Olsen indtræder som partner i firmaet, der ændrer navn til Jysk Vin – Det gode glas.
2000: Jysk Vin etablerer jyskvin.dk
2007: Jysk Vin flytter til Haraldsvej 62 i Randers.
2009: Generationsskifte indledes og Flemming Olsen overtager direktørstolen.
2010: Jysk Vin flytter til nuværende lokaler på Østre Boulevard 29 i Randers med 320 kvadratmeter butik.
2012: Jysk Vin fejrer 30 år i vinbranchen med jubilæumssmagninger og Winemakers dinner-arrangementer. Jyskvin.dk relanceres med nyt design og ny funktionalitet. Online Vin Bonus introduceres.
2013: Jysk Vin bliver e-mærket. Jysk Vin overtager vinfirmaet Vinus.dk, der henvender sig til kvindelige vinkøbere.
2014: Jysk Vin overtager firmaet Vin300.dk