Mendoza - byen i bjergene
Emner: områder

Mendoza - byen i bjergene

"Byen i bjergene" - Argentinas største vinområde

Tierra del sol y del buen vino – the land of sun and good wine

Set oppefra er Mendoza-provinsen (cirka 3,5 gange større end Danmark og med 1,7 mio. indbyggere) en rustik bjergfod. Kun ca. 3,5 % af provinsen er blevet transformeret fra en ufrugtbar og støvet ørken til en grøn og frodig, menneskeskabt oase – med jord, der er ideel til vindyrkning. Mendoza boltrer sig med 320 solrige dage. I gennemsnit får Mendoza under 200 mm regn om året. Vandet fra de mange bjergfloder er via kanaler og sluser blevet styret igennem vinmarker, frugtplantager og selve byen, som er kendt for sine mange skyggegivende træer.

Solrige vinmarker og andre plantager

Mendoza står for over 80 % af al vinproduktion i Argentina. Og det er her, at den franske Malbec-drue har fundet sit ideelle habitat – især i de marker, som ligger mindst 1000 meter over havet. Det er fx i Uco Valley, som pga. store temperaturforskelle mellem de solrige dage og de kølige nætter giver druerne mulighed for at modne langsomt og dermed opnå den optimale balance mellem frugtkoncentration, syre, sukker og tanniner.

Mendoza lever af at producere vin og andre landbrugsprodukter såsom oliven, olivenolie, blåbær, hvidløg, tomater (som kommer på dåse og glas), oregano, æbler, pærer, blommer (svesker), ferskner, abrikoser, bare for at nævne nogle.