KÆMPE VINFESTIVAL - lørdag den 4. november! » Læs mere lige her «
Trustpilot
Tilpas udvalg
Antal fundne produkter:
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue
Vidste du ...
Barolo er kraftige vine med mange aromaer og et væld af bærnoter og mørke frugter. Den folder sig rigtigt godt ud til kraftige, tunge retter som kødretter, pasta og risotto.
Dine senest viste

Brunello di Montalcino

Fyldig og rund
Kraftig
15,5
Jancis Robinson
Brunello di Montalcino Riserva
Brunello di Montalcino Riserva 2006
Sanlorenzo, Italien
425,00 DKK v/6 stk.
Vejl. 475,00 DKK v/1 stk.
Læs mere
93+
Vinous / Antonio Galloni
Brunello di Montalcino
Brunello di Montalcino 2012
Sanlorenzo, Italien
269,00 DKK v/6 stk.
Vejl. 299,00 DKK v/1 stk.
Læs mere

Brunello

Brunello (Sangiovese Grosso) er en klon af Sangiovese-druen og en af Italiens absolut bedst kendte druesorter. Selvom selve druen dyrkes overalt i Italien i dens forskellige varianter, er den specielt populær i udbredelse og anvendelse i Toscana, hvor den er den eneste drue i Brunello di Montalcino. 

Selve druen har en lang historie bag sig, og nogen mener sågar, at man kan spore den helt tilbage til romersk vinproduktion. Det skyldes blandt andet, at navnet Sangiovese er afledt af det latinske udtryk ”Sanguis Jovis”, som oversat betyder ”Joves blod” – hvilket refererer til den romerske gud Jupiter.

Alligevel var det først omkring 1700-tallet, at druen begyndte at opnå anerkendelse i Toscana som en af de populære og mest dyrkede druer i regionen. Brunello-druen blev først klassificeret som en individuel variant af Sangiovese-druen i starten af 1900-tallet.
Karakteristik for rødvine fremstillet på Brunello-druen er en flot granatrød farve og en dejlig duft af tørrede blomster, krydderier og modne frugter. Samtidig er den særdeles behagelig i munden med sin flotte struktur, behagelige garvesyre og lange eftersmag. 

Som følge af geografien og klimaet i Montalcino modnes Brunello-druen mere fuldstændig og konsekvent end andre steder i Toscana. Netop disse faktorer bidrager til kroppen, farven, ekstrakten og garvesyren, som ofte forbindes med Brunello di Montalcino.

Se også vores udvalg af andre rødvine.

Betalingskort
JYSK VIN ApS Østre Boulevard 29 8930 Randers NØ, Danmark CVR: 10 10 02 24 Mail: jyskvin@jyskvin.dk
Man - fre: 09:00 - 17:00
Lørdag: 10:00 - 13:00
Søndag: Lukket