- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Af Cecilia Martinez Søndergaard
Kapslen er en del af flaskens pynt. Det er derfor flottest at skære kapslen, så kun toppen kommer af.
Sådan åbner du bedst din vin
- Placér spidsen af proptrækkerens spiral præcist – og med sikker hånd – i midten af proppens overflade.
- Tryk spidsen godt ind i proppen, inden du begynder at skrue.
- Sørg for at skrue lige hele vejen ind i proppen.
- Stop med at skrue, når du næsten ikke kan se spiralen længere.
- Begynd nu at trække proppen op – stille og roligt. Du kan eventuelt dreje lidt på proppen, hvis den sidder lidt fast – men husk: ingen hurtige bevægelser.
HJÆLP – Hvad gør jeg, hvis proppen knækker?
Det sker for alle, at proppen knækker. Især med vine, der har lagret længe, fordi proppen er fugtig og blødgjort eller sidder rigtig godt fast. Eller også fordi man simpelthen bruger proptrækkeren forkert.
En klassisk fejl er således, at man ikke får skruet spiralen lige i og helt ned, før man begynder at hive proppen op.
Skulle uheldet være ude, skal du bare bevare roen – du kan stadigvæk nå at undgå propstykker i vinen. Sæt blot spiralen i igen – i det tilbageværende stykke – og hiv den rigtig forsigtigt op.
Hvis ikke det lykkes, kan du alternativt skubbe det resterende propstykke ned i vinen eller forsøge at fjerne det i små stumper, indtil der er ”hul igennem” – her kan det blive nødvendigt at filtrere vinen med et tefilter for at fjerne eventuelle proprester.
Vinen tager på ingen måde skade af at blive filtreret. Nej, tværtimod får den lidt ilt, som kan få den til ”at åbne sig”. På den måde udbredes duftpartiklerne samtidig, så det er nemmere at smage og sanse vinen. Dette kan sammenlignes med, når vinen bliver iltet ved at få lov til at stå lidt i glasset.