Emner: rødvin

Grillsæson: Vine til de røde bøffer

De bedste vinanbefalinger til de lækre røde bøffer på grillen.

Gerne rib-eye, New York striploin, højrebsfilet eller andre møre, saftige og smagfulde oksebøffer grillet med blot et drys salt.

Her er tale om seriøst kvalitetsoksekød. Når oksekødet er bedst, er der kun brug for saltlage – ingen krydderier.

Hvorfor er røde bøffer og tanninrige rødvine totalt win-win?

Det er det naturlige valg, fordi tanninrige vine hjælper på fordøjelsen af proteinerne i kødet, og kødproteinerne gør, at tanninerne føles blødere, hvilket fremhæver vinens frugtnuancer.

Et magert stykke kød matches bedst med rødvine, der ikke er alt for kraftige (Pinot Noir, Beaujolais, Bourgogne), mens kød med fedtmarmorering har brug for flere tanniner og mere syre for at rense munden for fedtet. Bordeaux, Barolo og – generel set – fadlagrede rødvine passer bedst her. Bliver bøfferne godt marineret forholder det sig dog anderledes. Her må vinen gerne have mere frugt, sødme og alkohol. Fx. Tempranillo fra Ribera del Duero, Californisk Zinfandel, eller frugtig Syrah fra det sydlige Rhône eller Languedoc.

Abonner på vinguides

Ved tilmelding accepterer du vilkår for nyhedsbrev.

Kontakt

JYSK VIN ApS
Østre Boulevard 29
8930 Randers NØ, Danmark
CVR: 10 10 02 24
Mail: jyskvin@jyskvin.dk
Tlf: 86 40 44 44

Åbningstider butik

Man-fre: 09:00-17:00
Lørdag: 10:00-13:00
Søndag: Lukket