Grillsæson: Vine til de røde bøffer
Emner: rødvin

Grillsæson: Vine til de røde bøffer

De bedste vinanbefalinger til de lækre røde bøffer på grillen.

Det at rødvin går godt sammen med bøffer, er lige så sikkert som amen i kirken. Lige meget om du griller rib-eye, New York striploin, højrebsfilet eller andre møre, saftige og smagfulde oksebøffer, så mangler de ofte ikke krydderier - kun et drys salt og en god rødvin.

Hvorfor er røde bøffer og tanninrige rødvine totalt win-win?

Bøffer og tanninrige vine er ikke kun en smagssag - det er videnskab. Tanninrige vine hjælper på fordøjelsen af proteinerne i kødet, og kødproteinerne gør, at tanninerne føles blødere, hvilket fremhæver vinens frugtnuancer.

Den rigtige vin til den rigtige bøf

Et magert stykke kød matches bedst med rødvine, der ikke er alt for kraftige (fx Pinot Noir eller Beaujolais), mens kød med fedtmarmorering har brug for flere tanniner og mere syre for at rense munden for fedtet. BordeauxBarolo og – generel set – fadlagrede rødvine passer bedst her. Bliver bøfferne godt marineret forholder det sig dog anderledes. Her må vinen gerne have mere frugt, sødme og alkohol. Fx. Tempranillo fra Ribera del Duero, Californisk Zinfandel, eller frugtig Syrah fra det sydlige Rhône eller Languedoc. Se videoen nedenfor for at få flere gode råd og anbefalinger.

Se opskriften på grillede rib-eye steaks med argentinsk chimichurri