Jysk Vin Play består af fire forskellige universer, som henvender sig til både mænd, kvinder, nørder og novicer. Her er korte, lærerige film med tips og tricks og viden om vin samt to længere programmer - et vinunivers, hvor vi kobler vin og mad, samt et program som involverer fantastisk gastronomi på landets gourmetrestauranter.
Vi tager på jagt efter maden til vinen. Se med når vi besøger Søren Pedersen på Norsminde Kro syd for Aarhus til en snak om Piemonte, stor Barolo fra Elio Grasso, grillet spinat og en flok vilde tanniner, der angriber bøffer i stedet for tandkød. Se flere afsnit af "Jagten" på Jysk Vin Play: https://www.jyskvin.dk/play/jagten-paa-maden-til-vinen Få opskriften her og info om vinen her: https://www.jyskvin.dk/play/jagten-paa-maden-til-vinen/wSEEASaMThE Produceret maj 2017
Kan man drikke rødvin til fisk? Se med når vi besøger John Kofod Pedersen på restaurant Sortebro Kro ved Den Fynske Landsby i Odense til snak om amerikansk Pinot Noir og pivfrisk pighvar braiseret i rødvin og ramsløg. Se flere afsnit af "Jagten" på Jysk Vin Play: https://www.jyskvin.dk/play/jagten-paa-maden-til-vinen Produceret maj 2017
Tag med til Lammefjorden på jagt efter maden til vinen. Vi besøger det Michelin-hædrede slotskøkken og Claus Henriksen på Dragsholm Slot til en snak om vin, smag, urter, petroleum og røg - og se hvad der sker, når en kartoffel cremes op med blæksprutter og sættes stævne med en flaske Riesling Grand Cru Rosacker fra Alsace. Se flere afsnit af "Jagten" på Jysk Vin Play: https://www.jyskvin.dk/play/jagten-paa-maden-til-vinen Produceret maj 2017
Hvad sker der, når en amerikansk chardonnay med elegant fadpræg møder en ilter, sort hummer i egen bisque på kanten af Flensborg Fjord? Se med, når vi besøger Esben Krogh på Restaurant Fakkelgaarden til en snak om egefade, nye asparges og brunet smør i jagten på maden til vinen. Få opskriften og link til vinen her: https://www.jyskvin.dk/play/jagten-paa-maden-til-vinen/ZDO30bpqY2E Produceret maj 2017
Få inspiration til en større oplevelse med ost og vin. Vi guider dig her, med hjælp fra Arla Unika, på vej til de rigtige vine til hvidskimmelost.
Få inspiration til en større oplevelse med ost og vin. Vi guider dig her, med hjælp fra Arla Unika, på vej til de rigtige vine til fastost.
Hvordan er det nu lige? Er det rettens kød eller tilbehør, som bestemmer vinen? Vores kompetente sommelier, Cecilia, giver dig redskaber, så valget af vin til mad bliver lettere. Hun viser også, hvordan du laver en coq au vin, som var du fransk født.
Hvorfor står der egentlig på vinetiketten, at vinen indeholder sulfitter?Hvad er sulfitter egentlig - og er sulfitter farlige? Mikael giver dig her viden om, hvad sulfitter (svovl) egentlig har af betydning for din vin, og hvorfor du ikke altid skal lade dig skræmme af dem. Få mere vinviden på: https://www.jyskvin.dk/play/viden-om-vin
Har du også oplevet at gemme en vin i håb om at få en bedre vin langt ude i fremtiden? Og er du så efterfølgende blevet skuffet. Mikael giver dig her lidt viden om, hvad der egentlig er op og ned med hensyn til opbevaring af din vin. Få mere vinviden på https://www.jyskvin.dk/play/viden-om-vin.
De bedste vinglas er skrøbelige - og derfor er det vigtigt, at de tørres på den rigtige måde. Gør du det sådan her, er risikoen for ødelæggelse nemlig meget lille.
Mange har tilsyneladende udfordringer med at åbne en flaske vin, hvor proppen er beskyttet med voks - eller lakforsegling. Vi viser her, hvordan du nemt åbner vinen.
Domaine Alary er en historisk vingård, der er gået i arv fra far til søn i hele 11 generationer siden 1692. Hør her Denis Alary og sønnen Jean-Etienne fortælle, hvad der gør vinene og Cairanne-området unikt. Find vinene her: https://www.jyskvin.dk/domaine-alary
Domaine la Bouïssiere har efterhånden etableret sig som en af de absolut bedste producenter i Gigondas. Hør her Thierry Faravel fortælle og domænets filosofi for vindyrkningen - og hvad der gør disse vine fra de højtbeliggende marker ved Dentelles di Montmirail så unikke. Læs mere om Domaine la Bouïssiere her: https://www.jyskvin.dk/domaine-la-bouissiere
Hør Christophe - og Isabelle Sabon fra Domaine de la Janasse fortælle om, hvad der gør deres berømte Châteauneuf-du-Pape vine så gode. Køb vin fra Domaine de la Janasse her: https://www.jyskvin.dk/domaine-de-la-janasse
Cortonesi er beliggende på den nordlige side af Montalcino,. Her produceres der to enkeltmarks-brunelloer fra markerne La Manella og Poggiarelli samt en Brunello di Montalcino Riserva i særligt gode årgange. Stilen er ærkeklassisk, så vinene på en elegant måde for demonstreret, hvor unik Sangiovese-druen og Montalcino-området kan være. Find vinene her: https://www.jyskvin.dk/cortonesi Find disse fremragende vine fra august 2018 på https://www.jyskvin.k/cortonesi