- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Af Cecilia Søndergaard Martinez
Mmmmm, stenbiderrogn - fantastiske, saftige, bittesmå geleagtige fiskeperler fra det arktiske hav!
Denne nordiske delikatesse, som eksploderer i munden med en letsaltet smag af frisk hav, bugner i øvrigt af sundhed med Omega-3 fedtsyrer og en masse mineraler. Jeg køber dem friske fra januar til april og pisker dem for at fjerne den fine hinde.
Med sin flotte, koralrøde farve kan rognen bruges som smagfuld topping på en spændende forret (fx med asparges), på en tærte med friske krydderurter eller brøndkarse, på dampede fiskeruller eller serveret sammen med æg med rejer eller på en lækker salatanretning.
Men man behøver absolut ikke at genopfinde den dybe tallerken.
For den helt klassiske ret, hvor man serverer stenbiderrogn med blinis (eller toast), creme fraiche og rødløg, er intet mindre end en fremragende tidlig forårsret. Her spiller fedmen godt imod friskheden og den salte smag.
Vinen dertil skal også matche denne friskhed og rettens lette vægt.
TIP: Undgå i dette tilfælde helst rødvin, da det nemt kan give en metallisk smag i munden.
Vintyper, der passer til stenbiderrogn:
- Tør mousserende vin - gerne Champagne
- Tør Riesling - gerne fra Nahe, Rheingau eller Alsace
- Sauvignon Blanc - evt. Sancerre
- Sprød Chardonnay (uden for meget fad) - evt. Chablis
- Tør Albarino - evt. Rias Baixas
Her er nogle lækre forslag, allesammen friske hvidvine eller mousserende vine - perfekte til den lækre stenbidderrogn: