Weingut Fries

Weingut Fries

Mosel

Weingut Fries

Daniel Fries er endnu et eksempel på unge generationer, som stormer frem for at lave vin af ypperste kvalitet.

Dette blev også bemærket, da det respekterede tyske vinmagasin Vinum tildelte Daniel Fries titlen som årets højdespringer (Aufsteiger des jahres) i 2021 blandt mere end 1.000 andre vinbønder. 2021 var desuden første årgang, hvor Daniel havde ansvaret for gården, hvilket ikke just gør anmærkningen mindre bemærkelsesværdig. I smagningen, der danner grundlaget for udmærkelsen, deltog mere end 10.000 vine. Heraf også vingårdens Röttgen, Trockenbeerenauslese 2019, der formåede at blive belønnet som en af de allerbedste i årgangen med en score på hele 99 point!

Daniel Fries har til huse sydvest for byen Winningen, hvor vel nok Tysklands mest spektakulære vinmarker tordner op i Himlen fra Mosel-flodens bred. Her hvor vinbønder med højdeskræk helt sikkert er en mangelvare!

Daniel Fries (9. generation) har overtaget parceller på de berømte marker - som fx Röttgen og Uhlen - hvor vinstokke står opbundet som ”single-stakes” på de halsbrækkende og ufremkommelige terrasser med de så berømte varianter af skifer, der er med til at gøre vinene så særegne - men som samtidig gør vindyrkningsdisciplinen særdeles besværlig med store omkostninger til følge. Ja, faktisk har familien selv opgjort det til et årligt tidsforbrug på 2.000 timer pr. ha!

Og unge Daniel Fries laver vine på sin egen kompromisløse og terroirtro måde med fokus på det benhårde arbejde i marken (her EKSTRA hårdt), respekt for naturen og en særdeles traditionel tilgang til vinificeringen, hvor vinene fx spontangæres og for størstedelens vedkommende lagres på stål eller neutrale træfade. Inspirationen kommer fra både Bourgogne, Oregon og Baden, hvor Daniel på trods af sin stadig beskedne fødselsdato allerede har høstet erfaring.

Dette er vine fra et helt særligt terroir - og fra en særlig personlighed, der uden tvivl går en stor fremtid i møde.

Læs mere

Kort og godt om Weingut Fries

Område
Mosel, Tyskland

Vinmager:
Daniel Fries

Primære druer:
Riesling
Pinot Noirhttps://www.weingut-fries.de/
11 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue