Clos St. Antonin

Châteauneuf-du-Pape

Clos St. Antonin

Clos St. Antonin er en ny og spændende Châteauneuf-du-Pape-producent beliggende i Jonquière ikke langt fra Orange i den sydlige del af Rhône. Selvom Clos St. Antonin er et helt nyt navn på Châteauneuf-du-Pape-scenen, ligger der en stor del erfaring bag vingården.

Den har nemlig samme ejere som det kendte Châteauneuf-du-Pape-hus Domaine de la Janasse. Vinmarkerne dyrkes på tilsvarende vis med størst mulig respekt for miljøet og med brug af produktionsmetoder, der afspejler jordens karakteristika og mikroklima, så vinene på bedste vis kan afspejle det unikke terroir. Der praktiseres økologisk vindyrkning (dog uden at være certificeret) og en traditionel form for vinificering. Det betyder al høst ved håndkraft, ingen brug af sprøjtemidler, typisk inkludering af hele klaser i gæringen og gæring samt lagring på beton og neutrale fade.

Familien Sabon dyrker her 15 ha vinmarker, som de købte i 2014. Kun to af disse indgår i domænets Châteauneuf-du-Pape og er vinmarker fra selveste La Crau og Font de Loup, som er overtaget fra Janasse. Clos St. Antonin Châteauneuf-du-Pape viste sig allerede fra starten med debutårgang 2015 som et brag af en vin, som anmelderne stor-roste:

... it has a Cuvee Chaupin-like elegance, as well as beautiful notes of kirsch, blackberries, forest floor and garrigue. As with all of the 2015s from Janasse, it has a Pinot Noir-like texture and vibrancy. 91-93 point
- Robert Parkers Wine Advocate


Foruden Châteauneuf-du-Pape produceres der også Côtes du Rhône og Côtes du Rhône Villages, fra Plan de Dieu. Begge Côtes du Rhône-vine er på virkeligt højt niveau.

Stilen i vinene fra Clos St. Antonin er en anelse mere feminine, rødfrugtede og stringente end tilfældet er med Janasse. 

CLOS ST ANTONIN
Aimé, Christophe et Isabelle SABON
27 Chemin du Moulin - 84350 COURTHEZON
Tél : 04.90.70.86.29 - Fax : 04.90.70.75.93

Læs mere

Kort og godt om Clos St. Antonin

Område
Châteauneuf-du-Pape, Frankrig

Primær drue:
Grenache, Syrah

Appellation:
Côtes du Rhône
Côtes du Rhône Villages, Plan de Dieu
Châteauneuf-du-Papehttps://www.st-antonin.com/
5 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue