Opskrift på bruschetta med smørstegte østershatte
Bruschetta med smørstegte østershatte
""

Bruschetta med smørstegte østershatte

Opskrift af:
20 minutter
Antal personer: 4
Efter at have fået disse lækre bruschettaer på en restaurant i Italien prøvede min mand at lave dem derhjemme og med nogle få tilrettelser – lidt soya og lidt paprika – blev det til en af de forretter, vi tit kan finde på at servere til vores gæster sammen med et godt glas hvidvin eller mousserende vin.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 2 bakker østershatte
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. smør
  • 1 løg, hakket
  • ½ dl hvidvin
  • 2 tsk. soyasauce
  • ½-1 dl piskefløde
  • ½ tsk. stødt sød paprika
  • Havsalt
  • Godt ciabattabrød eller landbrød, skåret i skiver

Til pynt: frisk persille, friskkværnet peber.

Fremgangsmåde

Østershattene renses med en børste (de må ikke blive våde) og rives i stykker. Varm olien og smør i en pande, steg løget, uden at det tager for meget farve.

Tilsæt østershattene og steg videre i nogle minutter. Kom hvidvin i og lad det dampe af i to minutter. Rist brødskiverne i en toaster eller i en forvarmet ovn. Kom soyasauce og fløde i (nok til at danne en sauce, men ikke alt for flydende). Drys krydderier og salt i. Smag til. Servér straks på brødet og drys med persille og friskkværnet peber.

Tip: svampefyldet kan med fordel bruges i andre retter, fx på tagliatelle pasta med et drys revet parmesan og masser af friskhakket persille og nogle rucolablade eller som fyld til pandekager sammen med lidt kogt hamburgerryg i tern og revet gruyereost.

Find andre vin til svampe her.