Massimo Rivetti

Massimo Rivetti

Barbaresco

Massimo Rivetti

Familien Rivettis vingård ligger i Barbaresco i hjertet af Piemonte. Her ejer familien 20 hektar, som har været i familiens eje i fem generationer. Før i tiden solgte Rivetti deres druer til negotianter - blandt andet kultproducenten La Spinetta.

Selvom Rivetti benytter sig af en smule franske fade i produktionen, så hører familien generelt til i den traditionelle boldgade, så vinen på bedste vis kan afspejle områdets unikke forhold. Siden familiens ældste søn Davide er kommet til, har man valgt at starte processen med at omlægge hele driften til et økologisk brug. Fra og med årgang 2016 vil alle Rivettis vine være økologisk certificeret.

Rivettis marker er hovedsageligt beliggende i det smukke Neive, og de er tilplantet med vinstokke med en gennemsnitlig alder på 35-75 år. Her produceres der tre forskellige Barbaresco-vine. Alle lavet på forholdsvis traditionel vis med 1/3 lagring franske barrique og 2/3 på store slavonske botti. Derudover producerer Rivetti to forskellige Barbera-vine samt den lidt mere moderne Cabernet Sauvignon/merlot-baserede Langhe Garasin. Slutteligt produceres der også en række hvide vine, hvor især Langhe Arneis er en særdeles frisk og madvenlig sag samt mousserende vin og ikke mindst en Moscato d'Asti af virkelig høj kvalitet. 

Kontaktinformation

AZIENDA AGRICOLA
RIVETTI MASSIMO

Via Rivetti, 22 - 12052 Neive (CN)
Tel: +39 0173 67505
http://www.rivettimassimo.it/

Læs mere

Kort og godt om Massimo Rivetti

Område
Barbaresco, Italienhttp://www.rivettimassimo.it/
10 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue