Weingut Josef Rosch

Weingut Josef Rosch

Mosel

Weingut Josef Rosch

Vingården Weingut Josef Rosch blev grundlagt af Josef Rosch, der er far til den nuværende ejer, Werner Rosch. I dag drives denne lille ejendom af Werner og sønnen Nico. Vingårdens størrelse er på mikroskobiske 7 hektar, hvorfor mængderne mildt sagt er meget begrænsede. 

Selvom familien kan datere vinproduktionen næsten 200 år tilbage, er det først indenfor de seneste år, at medierne har fået øjnene op for denne lille producent med de gode terroir. Dette tæller blandt andet de tyske medier som Falstaff og Eichelmann. Ja, faktisk har Rosch som vinproducent i 2023 opnået de eftertragtede ★★★★★ i Eichelmann. En status, som kun er tildelt 36 vinproducenter i hele Tyskland!

Ejendommen er beliggende i den lille, idylliske by Leiwen, som ligger klods op ad den store sløjfe på Mosel-floden mellem Klüsserath og Trittenheim. Fra skråningerne på de kendte marker som fx Klostergarten, Laurentiuslay og Hoffberg producerer Rosch-familien her deres unikke Riesling-vine, som virkelig taler terroirets sprog. Markerne har et højt indhold af skifer, som giver vinene deres udtalte mineralitet og elegance. Ja, vinene smager unægtelig af den jord (eller nærmere sten), som de kommer fra.

"Skiferet og de stejle skråninger er det unikke, umiskendelige i vores vine!"
- Werner Rosch


Familien Rosch producerer en bred vifte af vine. Alt lige fra tørre, sprøde riesling-vine til de søde af slagsen.  

Læs mere

Kort og godt om Weingut Josef Rosch

Område
Mosel, Tyskland

Område:
Mosel

Primære drue:
Riesling

Vinmager
Werner Roschhttps://www.weingut-rosch.de/
13 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue