Quinta do Vale Meão

Quinta do Vale Meão

Douro

Quinta do Vale Meão

I den nordøstlige del af Portugal ved floden Douro - tæt på den spanske grænse - ligger Quinta do Vale Meão, som i dag ejes af Francisco Javier de Olazabal.

Historien om Quinta do Vale Meão tager sit udspring i 1877, hvor Antónia Adelaide Ferreira købte 300 ha. land fra den insolvente kommune, Vila Nova de Foz Côa - med en drøm om at skabe den ideelle vingård ud af ingenting.

I dag - nu 136 år senere - er drømmen mere end gået i opfyldelse, og Quinta do Vale Meão nyder en fantastisk popularitet - både i og uden for Portugal.

Quinta do Vale Meão ejes i dag af Francisco Javier de Olazabal. Han var tidligere chef i det anerkendte portugisiske vinfirma Ferreira. Da han i 1999 gik på pension fra Ferreira, satsede han på sammen med sin søn og datter at lave Portugals bedste rødvin på Quinta do Vale Meão.

Hele vingården blev totalrenoveret og fyldt med moderne vinifikationsudstyr samt et antal granitkar til fodtrædning af druerne. Fodtrædningen er ikke et kuriosum fra gammel tid - alle druer på Quinta do Vale Meão gennemgår denne proces, så gamle traditioner og ny teknologi går fint hånd i hånd.

Man må sige, at "projekt Portugals bedste rødvin" er lykkedes. Allerede den første årgang i 1999 blev kåret som "Årets Rødvin", og siden da har interessen for vinene været nærmest eksplosiv. Vinene fordeles ligeligt til de forskellige forhandlere i verden, selvom hele produktionen sagtens kunne sælges på hjemmemarkedet, så vi er både glade og stolte over at have fået forhandlingen af Quinta do Vale Meão i Danmark. 

Kontaktinformation
Quinta do Vale Meão
5150-501 Vila Nova de Foz Côa
Portugal
www.quintadovalemeao.pt

Læs mere

Kort og godt om Quinta do Vale Meão

Område
Douro, Portugalhttp://www.quintadovalemeao.pt
13 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue