- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
Fiskesuppe
- 4 jomfruhummere
- 1 fladfisk (rødtunge, ising eller lignende)
- 1 lille rødfisk eller mulle
- ½ kg fiskeben
- 1 rød peberfrugt
- 1 helt hvidløg
- 1 løg
- 1 gulerod
- 3 stilke bladselleri
- 3 store tomater
- 2 spsk. koncentreret tomatpuré
- Timian, persille, dildstilke bundet sammen til en buket
- 1 spsk. revet citronskal
- 3 dl hvidvin
- Lidt olivenolie
- 1 flutes
- 200 g revet ost, gerne Comté, Gryuere eller lignende
Rouille
- 1 æggeblomme
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 1 tsk. Dijonsennep
- 1 fed hvidløg
- ½ tsk. tomatpuré
- Lidt chili
- 1 dl jomfruolivenolie
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Fiskesuppe
Skær fisk og jomfruhummer ud i grove stykker, rengør og skær grøntsagerne i grove stykker. Opvarm en stor tykbundet gryde, kom lidt olie i, brun grøntsagerne let og kom så fiskestykkerne og jomfruhummer ved. Brun det godt igennem, tilsæt tomatpuré, citronskal, krydderurtebuket og hvidvinen. Kog det godt igennem og tilsæt så vand, så det dækker. Kog i 20 minutter, tag fyldet op af suppen og blend det godt. Hæld fyldet tilbage i suppen og kog det igennem, så smagen trækker godt ud af fyldet. Sigt suppen og pres meget af fyldet med gennem sigten, så det kan jævne suppen. Smag til med salt og peber.
Rouille
Pisk æggeblomme, vineddike, sennep, tomatpuré og finthakket hvidløg med en anelse salt. Pisk olien i lidt ad gangen. Det skal ligne mayonnaise i konsistens. Smag til med chili, salt og peber.
Servering: Suppen serveres i en terrin med Rouille og tynde skiver ristede flutes samt revet ost ved siden af. Man smører Rouillen på brødet, lægger dem ned i en dyb tallerken, hælder suppen over og drysser med lidt ost.