Niel Bester

Paarl

Niel Bester

Niel Bester har nærmest legendestatus som winemaker i Sydafrika. Efter at have være ansat som winemaker hos Plaisir de Merle siden 1993 nåede Niel Bester nemlig at være ansvarlig for hele 28 årgange af Plaisir de Merle, før han valgte at gå solo og lave vine under eget navn.

I dag er fokus derfor primært på Niel Bester-brandet, mens han dog stadig bidrager med konsulterende hjælp hos Plaisir de Merle.

Bester er derfor ikke ”hvem som helst.”

Han er en særdeles erfaren herre, som da også tidligt i sin karriere blev taget under vingerne af den daværende direktør for selveste Château Margaux, Paul Pontallier. Her høstede Bester i årene inden sin ansættelse hos Plaisir de Merle nemlig en stor del af den erfaring og inspiration, som han sidenhen med stor succes har ført videre i Sydafrika.

Vinene fra Niel Bester har derfor inspiration i Bordeaux, hvilket kan smages.

Druerne tæller da også de så Bordeaux-kendte Cabernet Sauvignon, Merlot og Cabernet Franc, som alle høstes fra veldrænende vinmarker med nedbrudt granit i 300-500 meters højde ved Simonsberg-bjerget i Paarl, hvor de på de varme dage nyder godt af den skygge, som bjerget giver om eftermiddagen.

Vinificeringen har også ligheder med Bordeaux, hvor man med sans for detaljen selekterer høsten i både mark og ved ankomst til vineriet, afstilker druerne, gærer under temperaturkontrollerede forhold og sidenhen lagrer på franske fade.

Resultatet er komplekse og lagringsværdige sydafrikanske vine, hvor man virkelig får god vin til prisen.

Læs mere

Kort og godt om Niel Bester

Område
Paarl, Sydafrika

Winemaker:
Niel Bester

Primære druer:
Cabernet Sauvignon
Shiraz

4 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue