- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
Dampning af muslingerne:
- 1 kg friske blåmuslinger
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 stilk bladselleri
- 3-4 dildstilke
- 2 dl hvidvin
- 2 dl vand eller fiskefond
Fyld og suppe:
- 2 stilke bladselleri
- 1 løg
- ½ rød peberfrugt
- 1 tsk. karry eller grøn karrypasta
- 1 spsk. revet citronskal
- 4 dl muslingesuppe fra dampningen
- 2 dl piskefløde
- Friskhakket dild
Fremgangsmåde
Muslingerne:
Skyl muslingerne og fjern ”skægget”, kassér evt. åbne muslinger. Rengør løg og urter og snit dem groft. Svits urterne i lidt olie i en stor gryde. Kom muslingerne ved og hæld hvidvin og væde ved. Læg låg på og damp muslingerne i ca. 8-10 min. Tag muslingerne op og pil dem ud af skallerne. Gem 12 pæne skaller til anretning. Si suppen fra dampningen gennem en fin sigte og kassér urterne.
Suppen:
Rengør og snit løg og urter fint. Svits dem i lidt olie i en gryde. Kom karry og citronskal på og svits det let. Hæld muslingefonden over og kog igennem. Hæld fløde ved og kog igen. Jævn evt. med lidt Maizena og smag til med salt og friskkværnet peber. Lige inden servering tilsættes friskhakket dild.
Anretning i varme, dybe tallerkner. Varm de dampede muslinger i lidt hvidvin i en gryde. Læg 3 muslingeskaller i hver tallerken og kom en musling i hver og fordel de andre muslinger i tallerknerne. Fordel den varme suppe i tallerknerne og pynt evt. med et par dildkviste. Server straks med godt brød til.