Kylling med champignoner
Kylling med champignoner
"

Kylling med champignoner

Opskrift af:
65 minutter
Antal personer: 4
Kylling med champignoner er en velsmagende hverdagsret, som laves med lidt hvidvin. Serveres gerne med den samme hvidvin. Du kan selv variere retten med andre grøntsager og krydderier.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • Ca. 4 kyllingeoverlår uden skind og 4 underlår uden skind
  • 2 løg
  • 5 spsk. olivenolie
  • 1½ dl hvidvin
  • 2 dl vand
  • 1 stor spsk. koncentreret tomatpure
  • 1 tsk. paprika
  • 1 spsk. salt
  • 1 tsk. friskkværnet peber
  • Ca. 200 g champignoner

Tilbehør: råkostsalat, ris, finthakket purløg eller forårsløg, friske ærter

Fremgangsmåde

Hak løgene. Rens champignoner grundigt og halver dem. Varm olien op i en stegegryde og svits løgene ved lav varme i ca. 8 minutter, uden at de tager farve. Smag nu på hvidvinen.

Tilsæt hvidvin, vand, tomatpure, paprika, salt, og peber. Rør rundt og tilsæt kyllingestykker og champignoner, så væsken næsten dækker dem. Sæt låg på og lad retten simre i ca. 40 minutter. Vend kyllingestykkerne halvvejs under tilberedningen. Husk at sætte hvidvinen på køl igen, så den er kølig, når den skal serveres til maden.

Tip: Du kan med fordel tilføje nogle oliven, kapers, friskhakket chili eller et presset fed hvidløg i gryden sammen med de øvrige ingredienser.