Giant Steps

Giant Steps

Yarra Valley

Giant Steps

Finesserige vine med en ren og kølig frugt er ikke normalt det, som vi her i Danmark forbinder med vinene fra Australien. Men når man husker på, at landet jo næsten er på størrelse med Europa, er vinene fra dette enorme oceanske land jo selvsagt meget forskellige. Lige som det er tilfældet med vinene fra HELE Europa.

At landet mest er kendt for de varmblodige og til tider højalkoholiske Syrah-vine er lidt en skam. For fordommene om, at man ikke kan lave elegante vine i Australien, vil uden tvivl forstumme, når man smager disse finesserige vine, som har enorme ligheder med vinene fra verdens vinnavle, Bourgogne.

Giant Steps are the flagship wines that focus on single vineyard expression.
- Lisa Perrotti Brown, The Wine Advocate

Manden bag Giant Steps hedder Phil Sexton.

Han ankom i 1997 til Yarra Valley i en søgen efter nogle af områdets højtbeliggende vinmarker, hvor der var regelmæssig nedbør, kølige nætter og kølige vinde. Med dette terroir mente han, at han kunne bevise, at det godt kunne lade sig gøre at lave elegante Chardonnay- og Pinot Noir-vine.

Giant Steps voksede de efterfølgende år - og i 2008 valgte Steve Flamsteed at forlade det kendte vinhus Leeuwin Estate til fordel for Giant Steps, hvor han blev ansat som Chief Winemaker. Det var herefter, at man for alvor indførte de enkeltmarksprincipper, som benyttes den dag i dag - og som Bourgogne jo i øvrigt også er så kendt for.

I dag tæller Giant Steps en række særdeles velplacerede marker som fx Sexton Vineyard, Tarraford Vineyard, Wombat Creek Vineyard, Applejack Vineyard og Primavera Vineyard, der på hver deres måde udtrykker områdets forskelligheder.

“Giant Steps reflects the best aspects of Australia’s shift in style in Chardonnay toward more bracing characteristics.”
- Harvei Steiman, Wine Spectator

For at udtrykke terroiret bedst muligt i vinene benytter man sig desuden af ret traditionelle vinifikationsmetoder, hvilket fx betyder, at man vinificerer med en større andel hele klaser og kun benytter sig af en mindre andel af nye fade i lagringen.

I dag er Giant Steps en af Australiens mest anmelderroste producenter af Pinot Noir og Chardonnay. Derudover har Giant Steps de seneste fem år i træk været på Wine & Spirits' liste over verdens 100 bedste vinerier.

“The roster of top-drawer wineries in the Yarra Valley, which sits roughly 50 miles east of the state capital Melbourne, features an all-star lineup of Australian producers, with Giant Steps…”
- Josh Raynolds, Vinous

“The Giant Steps single vineyard wines have slipped into the realms of Most Anticipated Releases of the Year.”
-Gary Walsh, The Wine Front

Læs mere

Kort og godt om Giant Steps

Område
Yarra Valley, Australien

Primære druer:
Pinot Noir & Chardonnay

Winemaker:
Steve Flamsteedhttps://www.giantstepswine.com.au/
15 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue