Frisk kyllingesalat med gorgonzola
Frisk kyllingesalat med gorgonzola
"

Frisk kyllingesalat med gorgonzola

Opskrift af:
35 minutter
Antal personer: 4
En superfrisk salat, som altid får ros. Den er helt perfekt til frokost og til picnics. Du kan også lave den med en rest stegt kylling. Gorgonzolaosten bliver mildere takket være creme fraichen. Og det er den smagfulde ost, der gør, at denne ret går godt sammen med en intens hvidvin.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 4 kyllingebryst
  • 1 agurk
  • 1 æble (evt. grønt)
  • 250 ml creme fraiche 18 %
  • 150 g gorgonzolaost (eller en anden cremet blåskimmelost)
  • Salt og friskkværnet peber
  • Lidt citronsaft

Tilbehør: ciabattabrød eller toasts

Pynt: salatblade

Fremgangsmåde

Kog kyllingestykkerne møre i letsaltet vand i ca. 10-12 min, til de er hvide og saftige. Skær dem i store tern og afkøl helt.

Skræl og skær agurken i store tern. Skræl og skær æblet i store tern. Skær gorgonzolaosten i store tern.

Rør alle ingredienserne sammen, med undtagelse af gorgonzolaost, som du kommer i til sidst. Smag til med salt og friskkværnet peber og dryp med lidt citronsaft. Læg evt. salatbladene på et fad og kyllingesalaten ovenpå.