Domaine Denis Jeandeau

Pouilly Fuissé

Domaine Denis Jeandeau

Denis Jeandeau er en af Bourgognes unge kometer, der med rekordfart har bevæget sig op blandt de allerbedste producenter i Mâconnais. Det er hvid Bourgogne på tårnhøjt niveau. Og når nu priserne på de berømte hvide bourgogne-vine fra det nordligere beliggende Côte de Beaune (Montrachet og Meursault) er blevet ubetalelige for flertallet, er det befriende, at man her i den sydlige del af regionen kan finde vine, hvor pris og kvalitet hænger helt anderledes godt sammen.

Om det også er derfor, at vinene hovedsageligt er at finde på nogle af verdens ypperste Michelin-restauranter som fx Pierre Gagnaire, Dinner by Heston Blumenthal, Per Se og Gordon Ramsay, skal være usagt.

Men det siger da unægtelig noget om kvaliteten.

“These are precise, elegant wines that subvert the Mâconnais stereotypes of unctuousness and corpulence, and their classy style will certainly win them many admirers. I encourage readers who haven't encountered this impressive producer's wines to seek them out.”
- William Kelley, The Wine Advocate

Denis Jeandeau laver særdeles begrænsede mængder fra små 5 ha kalkstensrige vinmarker i Viré-Clessé, Saint-Véran og Pouilly-Fuissé.

Selvom Denis er en ung mand, dyrkes og vinificeres vinen på ekstremt gammeldags vis. Markerne dyrkes efter biodynamiske principper - fx ofte med pløjning ved hjælp af hest. Derefter vinificeres vinen på traditionel vis med høst og selektering i hånden, naturlig gæring, som ofte sker med en andel hele klaser, samt lagring med gærcellerne (lees) på en kombination af stål og brugte fade. Tilsætning af svovl begrænses desuden til et absolut minimum.

Resultatet er klassiske, stenede og imponerende ”rene” Chardonnay-vine med cremet frugt og en skarpt fokuseret syre.

Lige sådan som stor hvid Bourgogne skal smage!

Kort og godt om Domaine Denis Jeandeau

Område
Pouilly Fuissé, Frankrig

Område:
Pouilly Fuissé
Saint-Véran

Primære drue:
Chardonnay

Vinmager:
Denis Jeandeauhttp://www.denisjeandeau.com/
6 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue