Daniel Bouland

Beaujolais

Daniel Bouland

Daniel Bouland hører til blandt den absolutte top i Beaujolais. Hans stærkt efterspurgte vine, som vi kun har i stærkt begrænsede mængder, er nu for første gang tilgængelige i Danmark.

Helt atypisk for det, man ellers kender fra Beaujolais, er der her tale om imponerende lagringsværdige vine, som Daniel Bouland selv mener, at man først bør nyde efter 5 års lagring. 

Små 9 hektar ejer Bouland på nogle af de bedste parceller i hele Beaujolais. Dette tæller fx Douby, Côte de Py og Delys på Morgon-Cru’en, hvor de skifer- og granitholdige marker sammen med Boulands filosofi frembringer en Beaujolais-kvalitet, som vi aldrig har set mage. 

“These were absolutely superb expressions of traditional Beaujolais: serious wines that I suspect will age as well as their more expensive counterparts further north in the Côte de Nuits. They represent outstanding value in the current market…”
- Neal Martin, Tidl. The Wine Advocate

Daniel Bouland er en eftertænksom og beskeden vinbonde. Han taler kun fransk, har ingen salgsfolk og sågar ingen hjemmeside. Der er ikke så meget ”udenomssnak”. Han går op i sine vinstokke - passer selv personligt sine marker og dyrker dem efter økologiske og særdeles traditionelle principper med håndhøst, meget lave udbytter, brug af gamle fade og naturlig ”helklasegæring”. 

Det er Beaujolais fra øverste hylde, hvilket anmelderne da også har bemærket:

"It's clear by now that Daniel Bouland is one of Beaujolais's major as well as most consistent talents." 
- David Schildknecht, The Wine Advocate

“Some of the most graceful Beaujolais’ that I tasted from 2016…”
- Josh Reynolds, Vinous

Kort og godt om Daniel Bouland

Område
Beaujolais, Frankrig

Primære drue:
Gamay

Vinmager: 
Daniel Bouland

Appelation:
Beaujolais (Morgon, Chiroubles, Côte de Bruilly)

6 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue