Boeuf Bourguignon (oksekød i rødvin)
Boeuf Bourguignon (oksekød i rødvin)
"

Boeuf Bourguignon (oksekød i rødvin)

Opskrift af:
natten over + 45 min + 2 timer
Antal personer: 6
Boeuf Bourguignon er en fransk klassiker (fra Bourgogne), der findes i mange varianter. Her får du min version, som jeg er særlig glad for, fordi den altid lykkes og smager virkelig godt. Dette er slow food. Kødet marineres natten over i vin og simrer i timer, indtil det er helt mørt. Nydes gerne med en Bourgogne rødvin til.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 1 kg oksekød (inderlår eller klump) skåret i tern, 5 x 5 cm
  • 200 g bacon skåret i stykker
  • 250 g champignon, renset og halveret
  • Olivenolie til stegning
  • 2 spsk. mel
  • ½ liter god oksefond /oksebouillon
  • 1 glas perleløg, drænet
  • Evt. lidt Maizena til at jævne med
  • Salt og friskkværnet peber

Marinade:

  • 1 flaske rødvin
  • 1 tepose med krydderurter: 10 kviste persille, 5 kviste timian, 2 kviste rosmarin, 1 laurbærblad, 7-8 enebær, 7-8 hel peber, 4 nelliker
  • 2 fed hvidløg, hakkede
  • 2 løg i store tern
  • 2 store gulerødder i store skrå skiver
  • 1 tsk. sukker
  • 2 spsk. olivenolie

Tilbehør: brasede kartofler eller kartoffelmos
Pynt: friskhakket persille

Fremgangsmåde

Aftenen før:
Kom alle ingredienser til marinaden i en stor skål og tilsæt kødternene. Dæk skålen og sæt den i køleskabet natten over eller mindst 10 timer.

På dagen:
Tag kødet op af marinaden. Si marinaden og sæt både væsken, grøntsager og posen med krydderurter til side - hver for sig.

Svits bacon i en stor tykbundet gryde nogle minutter, kom champignoner i og svits, til de er gyldne. Hæld bacon- og champignonblandingen i en skål og sæt til side.

Dup kødet godt tørt og brun få stykker ad gang i olie på den varme stegegryde. Tilsæt kødet og grøntsagerne fra marinaden. Svits i nogle minutter, da det er med til at give den god smag. Drys melet på og rør forsigtigt rundt.

Hæld væsken fra marinaden og oksefonden i gryden. Kom også teposen og perleløg i. Sæt låg på og lad simre i mindst 2 timer på lav varm, eller indtil kødet er mørt. Rør af og til.

Når kødet er mørt, smag saucen til, og jævn evt. lidt mere med Maizena rørt ud i lidt kold vand. Kom bacon og champignoner i og varm igennem uden låg.

Stil gryden på bordet og drys persillen over retten, når den serveres på tallerkenen.