- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
- 1 kg oksekød (inderlår eller klump) skåret i tern, 5 x 5 cm
- 200 g bacon skåret i stykker
- 250 g champignon, renset og halveret
- Olivenolie til stegning
- 2 spsk. mel
- ½ liter god oksefond /oksebouillon
- 1 glas perleløg, drænet
- Evt. lidt Maizena til at jævne med
- Salt og friskkværnet peber
Marinade:
- 1 flaske rødvin
- 1 tepose med krydderurter: 10 kviste persille, 5 kviste timian, 2 kviste rosmarin, 1 laurbærblad, 7-8 enebær, 7-8 hel peber, 4 nelliker
- 2 fed hvidløg, hakkede
- 2 løg i store tern
- 2 store gulerødder i store skrå skiver
- 1 tsk. sukker
- 2 spsk. olivenolie
Tilbehør: brasede kartofler eller kartoffelmos
Pynt: friskhakket persille
Fremgangsmåde
Aftenen før:
Kom alle ingredienser til marinaden i en stor skål og tilsæt kødternene. Dæk skålen og sæt den i køleskabet natten over eller mindst 10 timer.
På dagen:
Tag kødet op af marinaden. Si marinaden og sæt både væsken, grøntsager og posen med krydderurter til side - hver for sig.
Svits bacon i en stor tykbundet gryde nogle minutter, kom champignoner i og svits, til de er gyldne. Hæld bacon- og champignonblandingen i en skål og sæt til side.
Dup kødet godt tørt og brun få stykker ad gang i olie på den varme stegegryde. Tilsæt kødet og grøntsagerne fra marinaden. Svits i nogle minutter, da det er med til at give den god smag. Drys melet på og rør forsigtigt rundt.
Hæld væsken fra marinaden og oksefonden i gryden. Kom også teposen og perleløg i. Sæt låg på og lad simre i mindst 2 timer på lav varm, eller indtil kødet er mørt. Rør af og til.
Når kødet er mørt, smag saucen til, og jævn evt. lidt mere med Maizena rørt ud i lidt kold vand. Kom bacon og champignoner i og varm igennem uden låg.
Stil gryden på bordet og drys persillen over retten, når den serveres på tallerkenen.
Til boeuf bourguignon (oksekød i rødvin) anbefaler vi:

145,00 DKK

459,00 DKK

205,00 DKK

209,00 DKK

860,00 DKK

195,00 DKK

709,00 DKK

585,00 DKK