- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 12 fl.
Udskriv opskrift
Ingredienser
Andesteg:
- 1 stor flot and
- 2 appelsiner (saft og skal)
- Havsalt og friskkværnet peber
- 1 dl Grand Marnier Cordon Rouge liqueur
- 100 g mandler
Brunede kartofler:
- 1 kg små kartofler, kogte/pillede
- 200 g sukker
- 50 g smør
Rødkål:
- 1 stort rødkål
- 250 g sukker
- 2½ dl eddikke
- 1 spsk. salt
- Friskkværnet peber
Andesauce:
- 50 g smør
- 2 store spsk. mel
- Stegelagen
- 2½ dl piskefløde
- Evt. madkulør
- Salt og peber
Tilbehør: 1 kg kogte hvide kartofler drysset med hakket persille,
Fremgangsmåde
Andestegen:
- Anden krydres med salt og peber indvendigt og udvendigt, lægges på en bradepande og steges ca. 3 timer ved 165 grader.
- Den sidste halve time tilsættes 1 liter vand i bradepanden.
- Anden skæres i passende stykker og ristes let på en pande.
- Appelsin (saft og revet skal) samt grofthakkede mandler tilsættes.
- Måske skal dette trin laves foran gæsterne straks før serveringen: Hæld 1 dl Grand Marnier på den varme pande og flamber til ilden slukker af sig selv. Hav altid et låg i nærheden, hvis ilden skulle blive for vild. Har du brug for mere Grand Marnier, skal du altid hælde det i en lille beholder først – hæld aldrig alkoholen direkte fra flasken, når der er ild i panden, da det kan antænde hele flasken og derved lave store flammer... ikke lige det show du havde i tankerne til gæsterne ;-)
Brunede kartofler:
- Smelt/brun sukkeret på en pande.
- Tilsæt smør og de små kartofler.
- Lad dem simre i karamel-massen. Tilsæt evt. lidt vand. Så er de nemmere at styre.
- De kan bare stå klar i panden og opvarmes igen lige inden servering.
Rødkål:
- Skær rødkålen i fine strimler og kog med 250 g sukker, 2½ dl eddike, 1 spsk. salt og friskkværnet peber.
- Lad det simre med låg ved lav varm i 45 ca. minutter.
Andesauce:
- Smelt 50 g smør i en lille gryde og tilsæt 2 store spsk. mel. Rør godt rundt og brun det let.
- Tilsæt fonden (stegelagen) fra anden, mens du pisker.
- Kog saucen tyk, pisk jævnligt.
- Tilsæt 2½ dl fløde og evt. lidt madkulør
- Smag saucen til med salt og peber.
Servér andestykkerne sammen med to slags kartofler, rødkål og andesaucen.
Vin til anden? - Hans Peter og Cecilia guider dig her på vej
Se også opskriften på langtidsstegt and her