- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Udskriv opskrift
Ingredienser
Andesteg:
- 1 stor flot and
- 2 appelsiner (saft og skal)
- Havsalt og friskkværnet peber
- 1 dl Grand Marnier Cordon Rouge liqueur
- 100 g mandler
Brunede kartofler:
- 1 kg små kartofler, kogte/pillede
- 200 g sukker
- 50 g smør
Rødkål:
- 1 stort rødkål
- 250 g sukker
- 2½ dl eddikke
- 1 spsk. salt
- Friskkværnet peber
Andesauce:
- 50 g smør
- 2 store spsk. mel
- Stegelagen
- 2½ dl piskefløde
- Evt. madkulør
- Salt og peber
Tilbehør: 1 kg kogte hvide kartofler drysset med hakket persille,
Fremgangsmåde
Andestegen:
- Anden krydres med salt og peber indvendigt og udvendigt, lægges på en bradepande og steges ca. 3 timer ved 165 grader.
- Den sidste halve time tilsættes 1 liter vand i bradepanden.
- Anden skæres i passende stykker og ristes let på en pande.
- Appelsin (saft og revet skal) samt grofthakkede mandler tilsættes.
- Måske skal dette trin laves foran gæsterne straks før serveringen: Hæld 1 dl Grand Marnier på den varme pande og flamber til ilden slukker af sig selv. Hav altid et låg i nærheden, hvis ilden skulle blive for vild. Har du brug for mere Grand Marnier, skal du altid hælde det i en lille beholder først – hæld aldrig alkoholen direkte fra flasken, når der er ild i panden, da det kan antænde hele flasken og derved lave store flammer... ikke lige det show du havde i tankerne til gæsterne ;-)
Brunede kartofler:
- Smelt/brun sukkeret på en pande.
- Tilsæt smør og de små kartofler.
- Lad dem simre i karamel-massen. Tilsæt evt. lidt vand. Så er de nemmere at styre.
- De kan bare stå klar i panden og opvarmes igen lige inden servering.
Rødkål:
- Skær rødkålen i fine strimler og kog med 250 g sukker, 2½ dl eddike, 1 spsk. salt og friskkværnet peber.
- Lad det simre med låg ved lav varm i 45 ca. minutter.
Andesauce:
- Smelt 50 g smør i en lille gryde og tilsæt 2 store spsk. mel. Rør godt rundt og brun det let.
- Tilsæt fonden (stegelagen) fra anden, mens du pisker.
- Kog saucen tyk, pisk jævnligt.
- Tilsæt 2½ dl fløde og evt. lidt madkulør
- Smag saucen til med salt og peber.
Servér andestykkerne sammen med to slags kartofler, rødkål og andesaucen.
Vin til anden? - Hans Peter og Cecilia guider dig her på vej
Se også opskriften på langtidsstegt and her
Til andesteg med et twist anbefaler vi:
Edmeades Zinfandel
179,00 DKK
199,00 DKK
199,00 DKK
Valpolicella Ripasso Classico Superiore, Acinatico
99,95 DKK
159,00 DKK
159,00 DKK
Valpolicella Ripasso Classico Superiore, Acinatico
99,95 DKK
159,00 DKK
159,00 DKK
Châteauneuf-du-Pape
329,00 DKK
369,00 DKK
369,00 DKK
Riesling Spätlese
319,00 DKK
360,00 DKK
360,00 DKK
Rasteau, Esprit d'Argiles
119,95 DKK
165,00 DKK
165,00 DKK
Amarone Classico, Acinatico
269,00 DKK
299,00 DKK
299,00 DKK