Vin til and

Inden længe står julen for døren – og dermed en sød tid med hyggelige stunder, god julemad og dejlige vine. Vi hjælper dig her på vej, så du kommer sikkert i land - både mht. vinen og ikke mindst maden! Vi har nemlig været et smut forbi Restaurant Østergade 1 i Randers og bedt chefkok René Stenholt om at kreere en særlig juleand (med et twist) og en fantastisk flæskesteg til vores udvalg af julevine. Ud over inspiration til vine, får du også adgang til Renés opskrifter her på siden.
Og er du den ærketraditionelle type, som helst vil have juleanden så klassisk som muligt, kan du finde vores klassiske opskrift på langtidsstegt and til jul her.
Find også vin til flæskesteg og få Renés opskrift på flæskesteg her.

Langtidsstegt and med et twist

Dette skal du bruge:
  • 1 stor flot and
  • 2 appelsiner (saft og skal)
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 1 dl Grand Marnier Cordon Rouge liqueur
  • 100 g mandler
Få hele opskriften her

Hvilke vine passer til andestegen?

At vælge den rigtige vin til and kan være en vanskelig opgave. Især fordi spektret af smagsnuancer på julebordet er så stort, som det er. Vinen skal jo både kunne hamle op med fedmen fra saucen, sødme i de brunede kartofler og det sure tilbehør. Det kræver derfor generelt en vin med kraft og saft, som både har en anelse sødme, men også en god portion syre til at opveje fedmen.
Se med her, når Hans Peter og Cecilia guider dig igennem vinene til julemaden.


Find vin til risalamande her.

Få opskrift på risalamande her.