Viotti Vini

Asti

Viotti Vini

Viotti Vini er et lille vinhus, der i hele 7 generationer har produceret Barbera, Dolcetto og den mindre kendte Albarossa fra de bløde bakker ved Castel Rocchero i den østlige del af Asti. 

I dag drives domænet af datter Bianca og fader Guido. Især førstnævnte har haft stor indflydelse på, at vinhuset fra årgang 2008 valgte af aftappe vinene under familiens navn (Viotti Vini) istedet for Cascina Bricco, som det oprindeligt havde været navngivet som siden 1700-tallet.

Domænets 16 ha drives efter særdeles bæredygtige og terroirtro principper, hvor fokus er på det hårde arbejde i marken. I kælderen arbejdes der efter klassiske principper med minimal indblanding, hvilket for størstedelen medfører gæring og lagring på stål samt lagring på store botti af ældre dato.

Bemærkelsesværdigt nok var Viotti i år 2000 blandt de allerførste til at give Albarossa-druen fokus. Familien havde stor tiltro til druen, hvorfor man valgte at plante den på nogle af ejendommens bedste parceller, hvilket har betydet, at Viotti i dag producerer Albarossa af fantastisk kvalitet.
Albarossa skulle efter sigende være en krydsning mellem Barbera og Nebbiolo, men DNA-analyser har sidenhen vist, at den er en krydsning af Barbera og Chatus. 

Viotti Vini er ensbetydende med saftige og rene vine. Ærlige, terroirtro vine, hvor pris og kvalitet hænger unægteligt godt sammen! 

Kort og godt om Viotti Vini

Område
Asti, Italien

Primære drue:
Barbera
Albarossahttps://www.viottivini.com/
0 vare(r)
Side 1 af 0
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue