Gabriëlskloof

Bot River, Walker Bay

Gabriëlskloof

Sydafrikansk vin er ikke normalt det, man forbinder med struttende, frisk frugt, lethed og spændstig syre. Ikke desto mindre er det denne stil, der generelt præger vinene fra Gabriëlskloof, hvor vinmager Peter-Allan Finlayson gør sit til at give sydafrikansk vin et mere elegant ry.

Og hvis navnet Finlayson virker bekendt, er det ikke uden grund.

Peters-Allan har fået vinproduktionen ind med modermælken. For foruden selv at være en af skaberne af de nok mere kendte vine fra Crystallum (som i dag vinificeres hos Gabriëlskloof), er Peter-Allans far manden bag vinene fra Bouchard Finlayson. Et projekt, som han startede, efter at han op igennem 80’erne var en af pionererne til at skabe elegante Pinot Noir-baserede vine i Sydafrika, da han dengang var vinmager hos selveste Hamilton Russel.

Inspirationen til vinene kommer fra Europa, hvor man efter at have foretaget grundige jordbundsundersøgelser er kommet til konklusionen, at man sagtens kan lave elegante og terroirtro vine på de så Nord-Rhône-, Loire- og Bordeaux-kendte druesorter som Syrah, Chenin Blanc, Cabernet Franc og Semillon. Og selvfølgelig kan man det, fristes man til at sige. Her ud for Sydafrikas sydlige kyst - med de kølige havvinde (Cape Doctor) skabt af de iskolde havstrømme fra Arktis - er temperaturen nemlig langtfra så høj, som mange måske forestiller sig.

Vinene fra Gabriëlskloof er derfor ensbetydende med elegance og balance. Det er friske og fokuserede vine, som ikke er overgjort af fad og højoktans-alkohol. En stil, som allerede to år efter ”Landscape-seriens” fødsel blev belønnet med titlen som ”Årets rødvinsfund” for deres Cabernet Franc af ingen ringere end den anerkendte Master of Wine-anmelder Tim Atkins - og de senere år har også Decanter tildelt serien topratings. 

Gabriëlskloof er kort sagt på vej mod toppen af den elegante, sydafrikanske vinscene.

Kort og godt om Gabriëlskloof

Område
Bot River, Walker Bay, Sydafrika

Vinmager:
Peter-Allan Finlayson

Område / Distrikt:
Walker Bay / Bot River

Druer:
Syrah, Cabernet Franc, Chenin Blanc, Semillonhttps://gabrielskloof.co.za/
6 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue