Weingut Prieler

Weingut Prieler

Burgenland

Weingut Prieler

Prieler regnes utvivlsomt som en af Østrigs bedste rødvinsproducenter og frembringer desuden nogle af klodens mest spændende Pinot Blanc-vine. Fra topmarkerne som fx Goldberg, Marienthal og Steinweingarten frembringer Georg Prieler sine terroirtro, rene og hyper-fokuserede vine. Vine med imponerende elegance og fremragende lagringspotentiale. 

'Georg Prieler is one of Austria's leading producers of Blaufränkisch but also Pinot Blanc and Chardonnay... '
- Stephan Reinhard, The Wine Advocate

Siden Georg Prieler i 2014 fik det fulde ansvar for vingården i Burgenland beliggende vest for Neusiedlersee, er domænet stormet frem og er i dag et af områdets bedst anmeldte vinhuse. De gode anmeldelser tæller foruden ovennævnte omtale fx 100 POINT til Blaufränkisch Goldberg 2021 i A  La Carte Weinguide og 99 POINT i Fallstaff til Blaufränkisch Marienthal 2019.

Georg er da efterhånden også en erfaren herre. Inden han startede på vingården tilbage i 2004, havde han allerede høstet erfaring hos vingårde i Californien, New Zealand og Argentina. 

Der lægges hovedsageligt fokus på arbejdet i marken, som alle dyrkes økologisk. Derudover benytter sig kun af minimal indgriben i forbindelse med vinificeringen. 

'There are about 100,000 vines in my vineyards. Even if you think it's presumptuous, I think I know every one of them.'
- Georg Prieler

Al høst foretages selvfølgelig ved håndkraft - typisk med flere gennemgange. Vinene spontangæres og gennemgår (for de rødes vedkommende) en længerevarende maceration på stål eller brugte fade, mens de også hovedsageligt lagres på neutrale fade.

Læs mere

Kort og godt om Weingut Prieler

Område
Burgenland, Østrig

Winemaker:
Georg Prieler

Primære druer:
Blaufränkisch
Pinot Blanchttps://www.prieler.at/
10 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue