Opskrift på tarteletter - høns i asparges
Tarteletter - høns i asparges
""

Tarteletter - høns i asparges

Opskrift af:
Antal personer: 4
Opskriften på tarteletter er venligst udlånt af Mads Schytte (Tidl. Gastromand - nu Mad & Monopolet).
Udskriv opskrift

Ingredienser

Kylling og fond

  • 1 kylling - gerne økologisk
  • 5 laurbærblade
  • 10 hele peberkorn
  • 3 gulerødder
  • 3 stengler blegselleri
  • 1 porre
  • 1 løg
  • 1 kvist timian
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 spsk. smør
  • 2 spsk. mel
  • 0,5 l letmælk
  • 0,5 l hønsefond

Tarteletfyld

  • 10 stk. hvide asparges (helst danske)
  • 10 stk. grønne asparges (helst danske)
  • 2 tomater til pynt
  • Et lille bundt persille til pynt
  • Friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Opskriften er venligst udlånt af Mad & Monopolet. Mad & Monopolet er stiftet af den tidligere ”Gastromand” Mads Schytte. 
Se Mad & Monopolets detaljerede opskrift på tarteletter her.

Kylling og fond

  • Brug en stor gryde og sæt kyllingen til at koge i usaltet vand.
  • Lad den koge, indtil den er mør (ca. 1,5 time afhængig af størrelsen).
  • I starten skal du være meget omhyggelig med at skumme urenheder fra!
  • Når den er færdig, skal du meget nemt kunne pille kødet af kyllingen.
  • Lad kyllingen køle lidt af og pluk den så.
  • Tilsæt grøntsager, laurbærblade og peberkorn til suppen sammen med skroget.
  • Nu lader du det hele simre i et par timer.
  • Være omhyggelig med at fjerne fedtet.
  • Jo mere du reducerer, jo mere koncentreret bliver den.
  • Du skal ca. have 0,5-0,7 liter ren fond, når du er færdig.
  • Til sidst smager du den til med salt.

Tarteletfyld

  • Smelt smør i en stor gryde ved middelhøj varme og tilsæt mel.
  • Rør det godt sammen.
  • Tilsæt fond lidt af gangen og rør godt til.
  • Tilsæt nu mælken og fortsæt med at røre.
  • Det skal koge godt igennem, ellers kan det smage af mel.
  • Imens blancherer du dine asparges i letsaltet vand i ca. 3 min.
  • Skær dem ud og tilsæt dem sammen med kyllingen og lad det hele koge igennem et par minutter.
  • Varm tarteletterne i ovnen og anret dem på et fad
  • Pynt med tomatbåde, friskhakketpersille og friskkværnet peber.