Spidskålssalat med mandler
"

Spidskålssalat med mandler

Opskrift af:
15 minutter
Antal personer: 4
Denne salat er god til fx svinemørbrad eller til grillet flæskesteg, men også til stegt kylling. Tænk, at noget så sundt kan smage så godt!
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • ½ spidskål (halveret på langs)
  • 3 forårsløg
  • 1 håndfuld saltede mandler

Sennepsdressing:

  • 1 dl ekstra jomfruolivenolie
  • 5-6 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. sennep (fx Dijon eller Arfmanns)
  • 1 tsk. soyasauce
  • ½ tsk. havsalt
  • ½ tsk. friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Dressing: Rør citronsaft, sennep, soyasauce, salt og peber sammen i en lille skål. Kom derefter langsomt olivenolie i til sidst. Rør godt, smag til og juster evt. med mere olie, salt eller citronsaft. Dressingen holder i flere dage i køleskabet.

Skyld spidskålen i koldt vand, og skær den i ultratynde strimler på tværs. Kom dem i en salatskål. Skyld forårsløgene, skær dem i skiver (både det hvide og det grønne) og kom dem i salaten. Hæld 4-5 spsk. af dressingen på salaten. Bland og drys til sidst mandlerne på toppen.

Sæt gerne den resterende dressing på bordet.