- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Udskriv opskrift
Ingredienser
Sabayonne-creme:
- 4 æggeblommer (gerne pasteuriserede)
- 70 g sukker
- 2 dl Muscat Beaumes de Venise eller anden desertvin
Frugt:
- 3 ferskner
- 6 abrikoser
- 3 skiver ananas
- Sukker til drys
- Skumfiduser (små eller store)
- Sukkerbrænder
Tilbehør: Vanilje flødeis
Pynt: Jordbær/hindbær, mynteblade
Fremgangsmåde
- Skær ferskner og abrikoser i både. Skær ananas i tern. Fordel frugterne i et stort ildfast fad. Drys et tyndt lag sukker på frugterne.
- Brug en brænder til at brune sukkeret på frugterne let, til det karamelliserer. Har du ikke en brænder, kan du bruge ovnens grill-funktion. Men pas på, det ikke bliver sort!
- Tag vaniljeisen ude af fryseren.
- Lav Sabayonne: Pisk æggeblommer, sukker og dessertvinen i en lille gryde med tyk bund eller i et vandbad ved lav varme. Cremen er meget krævende og skal piskes vildt hurtigt og konstant i cirka 10 minutter, mens den bliver tilberedt og bliver luftig og tyk. Tag den ud af varmen, rør den lidt mere og hæld den over i en serveringsskål.
- Fordel skumfiduserne på frugtfadet og brænd dem let. Pas på - de brænder meget hurtigt! (derfor brændes de ikke sammen med frugterne ;-))
- Pynt fadet med bær og mynteblade. Servér dit overdådige frugtfad med vaniljeis og den lune Sabayonne straks.
Tip 1: Sabayonne kan også laves med andre dessertvine - og også med sød mousserende vin. Justér mængden af sukker efter vinens sødme.
Tip 2: Frugterne kan også drysses med sukker og grilles i en grillbakke.