- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
- Ca. 8 flotte bagekartofler
- Lidt olivenolie til pensling
- Havsalt
- 150 g smelteost (port salut, mozzarella, gorgonzola, gruyère eller lignende)
- 1 glas tomatsauce (fx Rusticella d’Abruzzo pomodoro & basilico)
- Nogle skiver chorizo eller pepperoni
Pynt: friskhakket chili og persille eller karse, friskkværnet peber.
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader. Rens kartoflerne uden at fjerne skindet. Prik dem med en gaffel hele vejen rundt. Bag dem i ovnen i ca. 1½ time, til de er møre. Husk at vende dem om halvvejs. Tag dem ud og lad dem køle lidt ned, til du kan halvere dem og udhule dem. Det skal gøres, mens de stadig er varme. Jo mere du udhuler dem, jo sprødere bliver de. Indmaden kan du gemme til at lave kartoffelmos eller bruge igen som en del af fylden. Dette kan du forberede på forhånd.
Skru ovnen op på 225 grader. Pensl den indvendige side af bagekartoflerne og drys med havsalt. Bag dem i ovnen i ca. 15 min., eller til de er sprøde og gyldne. Tag dem ud af ovnen og gør dem klar til at komme fyld i.
Steg evt. chorizoskiverne let på en pande.
Start med en spsk. tomatsauce i hver kartoffelskål, kom en skive ost på og chorizoskiverne. Bag i nogle minutter, indtil osten er smeltet og let gylden. Pynt med chili, krydderurter og peber. Servér straks, fx med et glas hvidvin eller mousserende.
Idéer til alternativfylde:
- Bacon, cremefraiche, purløg (bacon steges sprødt på en pande, cremefraiche og purløg kommes på som pynt til allersidst)
- Kødsauce, mozzarella og revet parmesan
- Røget laks, cremefraiche, rødløg og stenbiderrogn (disse ingredienser kommes på til sidst, da de ikke skal i ovnen)
- Skinke i tern, ananasstykker og revet cheddarost
- Stuvet spinat, tomat i tern, mozzarella og et drys revet muskatnød
- Masser af stegte løg rørt med lidt af kartoffelmosen, gruyereost og ultratynde skiver pancetta