- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
- 6 pærer
- Vand
- 2 kanelstænger
- 50 g sukker
- 150 g god mørk chokolade med 60-70 % kakao, finthakket
- Evt. vaniljeis
Fremgangsmåde
Skræl pærerne (uden at fjerne stilkene). Kom dem i en gryde med plads, så alle pærer kan ligge på bunden. Dæk lige akkurat pærerne med vand og kom sukker og kanelstænger i. Lad pærerne simre i mindst 10 min. (tiden afhænger af, hvor modne pærerne er). Prik pærerne med en kniv - de er klar, når kniven nemt glider ind i kødet. Læg forsigtigt pærerne på en tallerken og kog sukkerlagen, til væsken er halveret. Læg pærerne tilbage i sukkerlagen og køl ned, evt. i køleskabet.
Lige før servering:
Læg en pære på hver serveringstallerken.
Varm ca. 2 dl af sukkerlagen op til kogepunktet i en lille gryde. Hæld al chokoladen i, vent nogle sekunder og rør så, indtil chokoladen er helt smeltet og har dannet en cremet sauce. Tjek konsistensen - saucen skal ikke være så tyk. Kom evt. lidt mere sukkerlage i chokoladesaucen, indtil den har en passende konsistens. Anret chokoladesaucen på tallerkenen ved siden af pæren, evt. med lidt vaniljeis.
Tip: den lækre chokoladesauce kan laves med sukkerlage uden pærer (brug ca. 5 dl vand og 50 g sukker) og fx med et stykke vaniljestang i stedet for kanel. Den kan med fordel hældes over en chokoladekage for en dekadent effekt.