- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
- 8-10 afpudsede lammemørbrad, pudset for sener
- ½ dl ekstra jomfruolivenolie
- Friskkværnet peber
- 12-14 stk. enebær
- 2-3 hvidløgsfed
- salt
Grillet aubergine:
- 2 auberginer
- Ekstra jomfruolivenolie
- 1-2 spsk. cremefraiche
- 1 tsk. citronsaft
- 1 tsk. timian
- Salt
Spidskålssalat:
- 1 sommerspidskål
- 2 håndfulde friskbælgede ærter
- 2 spsk. karse
- 5 spsk. fløde
- 2 spsk. citronsaft
- ½ tsk. flydende honning
- Salt
Tilbehør:
- Nye kartofler med lidt smør og krydderurter (dild eller timian)
- Evt. pitabrød, grillet og skåret i trekanter
Fremgangsmåde
Om morgenen: Puds lammemørbradene for sener. Knus enebær, pres hvidløgsfed og lav marinade med olie, peber, enebær og hvidløg. Fordel marinaden på mørbradene, dæk til og lad trække i køleskabet indtil 20 minutter, før du griller.
Grillet auberginepuré: Vask og halvér auberginerne på langs. Sæt dem i en grillbakke, hæld en sjat olivenolie på og grill dem i 30-40 minutter til kødet er mørt. Dette kan også gøres i ovnen på 190 grader, men grillen giver auberginerne en delikat røget smag. Tag dem ud og skrab alt kød op på et skærebræt (kassér skindet). Hak auberginekødet og hæld det i en serveringsskål. Rør cremefraiche (smag dig til, om det skal være 1 eller 2 spsk.), citronsaft, timian og havsalt i. Servér med grillede pitatrekanter.
ELLER
Grillede aubergineskiver: Vask og skær auberginerne i skiver à højst 1 cm tykkelse. Pensl dem med olivenolie på begge sider. Grill dem, til de er gyldne. Fordel dem på et serveringsfad og drys med fint salt.
Spidskålssalat: Skær spidskålen i tynde skiver fra spidsen af. Læg kålen i en si og skyl den godt. Lad det dryppe af. Bælg ærterne. Fordel spidskål og ærter i en skål. Rør fløde med citronsaft, honning og salt. Smag dressingen til. Rør dressingen i salaten og drys klippet karse på til sidst.
Kartofler: Kog de nye kartofler og pynt dem med lidt smør, havsalt og hakket dild eller timian.
Lam: Tag mørbradene ud af køleskabet ca. 15-20 minutter, før du skal grille dem. Kødet skal helst ikke være helt køleskabskoldt, når det kommer på grillen. Sørg for, at marinaden og krydderier er fordelt på mørbradene. Grill dem i højst 3 minutter på hver side. Vent med at salte dem til allersidst. Servér straks.