- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Udskriv opskrift
Ingredienser
- 1 pose (200 g) friske babyspinatblade (3/4 pose er også fint)
- 1 pakke god fetaost (200 g)
- Ca. 50-60 g mandler
- 3 spsk. balsamico eddike
- 2 spsk. olivenolie
- Lidt salt og friskkværnet peber
- Evt. 1 fersken/æble/pære/figen
- 1 håndfuld/lille pose friske sukkerærter (eller friske ærter)
- Evt. frisk finthakkede urter, fx persille, basilikum
Fremgangsmåde
- Varm en pande og tørrist mandlerne i nogle minutter, mens du rører jævnligt. Hold øje med dem, for de bliver hurtigt branket. Læg dem herefter på en stor tallerken eller på køkkenbordet, så de kan afkøle. På den måde bliver mere knasende.
- Kom sukkerærter/ærter i en skål og hæld kogende vand på. Lad det stå 2-3 min. og hæld vandet fra. Halvér sukkerærterne.
- Rør balsamico, olie, salt og peber sammen i en lille skål. Smag dressingen til. Den må gerne smage let sødlig, så det modspiller spinatens bitterhed.
- Skyl og tør spinatblade og frugt.
- Skær frugten i små tern. Skær fetaost i små tern (eller smuldr det).
- Anret spinatbladene - gerne på et stort, fladt serveringsfad. Fordel mandler, ærter, frugt og fetaost på bladene. Drys evt. med finthakkede urter.
- Fordel dressingen med en ske ud over hele salaten kort før servering.
TIP 1: Lav evt. lidt ekstra dressing til at sende rundt med salaten.
TIP 2: Tilsæt en portion kolde grønne linser. Så har du en mættende frokostsalat.