Kold agurkesuppe med nye ærter og spyd med grillet kylling
Kold agurkesuppe med nye ærter og spyd med grillet kylling
"

Kold agurkesuppe med nye ærter og spyd med grillet kylling

Opskrift af:
45 minutter
Antal personer: 4
Kold agurkesuppe med nye ærter og spyd med grillet kylling passer fantastisk godt med en kølig sauvignon blanc eller riesling.
Udskriv opskrift

Ingredienser

Suppen:

  • 1 agurk
  • 2 skiver daggammelt hvidt brød uden skorpe
  • 1 fed hvidløg
  • 1 håndfuld basilikumsblade
  • 2 dl kold hønsefond
  • 2 dl creme fraiche 18%
  • 1 usprøjtet citron
  • Salt og friskkværnet peber

Kyllingespyd:

  • 2 kyllingebryster, ca. 300 g
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og friskkværnet peber
  • 3 spsk. olivenolie

Til pynt: 200 g friskbælgede ærter og ca. 8-12 små basilikumsblade

Tilbehør: Sprøde hvidløgsbrød (tynde skiver ristet brød med lidt friskknust hvidløg, olivenolie og et drys salt)

Fremgangsmåde

Læg brødskiverne i en dyb tallerken og hæld 1 dl kold vand over. Skyl og flæk agurken på langs, fjern kerner med en ske. Skær den i stykker og blend den med brødet, hvidløg, basilikum, hønsefond og creme fraiche. Smag til med salt og friskkværnet peber, revet citronskal og saft.

Skær kyllingebryster i tern. Kom dem i en skål med det knuste hvidløg, olivenolie, salt og friskkværnet peber. Lad kødet marinere en halv time. Sæt kødet på 4 grillspyd og steg dem på grillpande eller på grill.

Hæld suppen i 4 suppeskål, drys med de friske ærter og nogle basilikumsblade. Læg de lune grillspyd over skålene og servér med sprøde hvidløgsbrød.