Jean Michel Gerin

Jean Michel Gerin

Nord-Rhône

Jean Michel Gerin

Familien Gerin har igennem seks generationer levet ved den lille by Ampuis, hvor Côte-Rôtie-skråningerne her lidt syd for Lyon tårner stejlt sig op i luften. Det var dog først i 1983, at Jean-Michel Gerin overtog familiens ejendom og selv begyndte at tappe vinen. Årgang 1987 blev den første årgang solgt under egen label, hvorefter domænet hurtigt fik etableret sig som en af områdets respekterede producenter. Først og fremmest fordi Jean Michel er en imponerende dygtig vinmager, men også fordi man igennem tiden har udvidet med opkøb på berømte marker i Côte Rôtie - fx "La Landonne" og "Les Grand Places". 

Ejendommen tæller i dag små 12 ha, hvor Jean Michel sammen med sine to sønner, Alexis og Michael, dyrker Syrah og Viognier. Der produceres fire forskellige Côte Rôtie i stærkt begrænsede mængder; Champin le Seigneur, La Viallière, La Landonne og Les Grandes Places, hvor af de sidste tre er enkeltmarksvine. Derudover laves der en Saint-Joseph, Condrieu samt de mere prisvenlige "Le Champine Syrah" og "Le Champine Vigonier". 

Fælles for alle vinene er, at de er uhyggeligt terroirtro med den elegante og mineralske stil, som rigtig god Nord-Rhône er så kendt for. For selvom Gerin regnes som en "semi-moderne" vinmager, er vinene på ingen måde hårdt pumpede, som Syrah-druen kan være. De er nærmest burgundiske, rene og bare uhyggeligt vellavede. Lige sådan som rigtig god Nord-Rhône skal være - og lige det, som gør dette lille område så unikt.  

Læs mere

Kort og godt om Jean Michel Gerin

Område
Nord-Rhône, Frankrig

Primære druer:
Syrah
Viognier

Appellationer:
Côte-Rôtie
Saint-Joseph
Condrieu

8 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue