Gratineret kyllinge- og porresuppe
"

Gratineret kyllinge- og porresuppe

Opskrift af:
40 minutter
Antal personer: 4
Denne suppe er ren velvære serveret i skål.
Suppen er også god som forret, men tag hensyn til, at den fylder godt. Jeg laver den også gerne som hverdagsaftensmad. Så rister jeg brødskiverne med ost på i ovnen og serverer dem ved siden af suppen. Brug endelig den samme vin til maden som til suppen.
Udskriv opskrift

Ingredienser

  • 250 g porrer, fintsnittede
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2 stk. kyllingebryst i små tern
  • 60 g smør
  • 4 tsk. mel
  • ½ tsk. karrypulver
  • ½ dl hvidvin
  • 5 dl kyllingefond
  • Salt og friskkværnet peber
  • 1 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 4 skiver landbrød eller franskbrød
  • 100 g revet gruyere eller emmentalerost

Fremgangsmåde

Svits porrerne, løg og hvidløg i smør i en gryde i 5 minutter, uden at de tager farve. Drys mel og karry på og tilsæt hvidvin, kyllingefond, kyllingestykker, salt og peber. Kog op og lad simre i 15 min.

Tænd for ovnens grillfunktion. Rist brødskiverne let.

Kom mælk og fløde i suppen. Rør godt, smag til og fordel suppen i ildfaste suppeskåle. Læg en skive ristet brød i hver portion suppe og dæk brødet med osten. Sæt skålene i ovnen og gratiner, indtil osten er gylden. Servér straks.