Generazione Alessandro

Etna

Generazione Alessandro

Bag Generazione Alessandros Etna-vine står et tæt-forbundet fætter/kusine-slægtskab, hvis familie har en mere end 100 år lang vindyrknings-historie bag sig på den nordvestlige del af Sicilien - ikke langt fra Palermo. Dette fra vinhuset Alessandro Camporeale.

Siden 2015, hvor familien opkøbte ca. 10 ha højtbeliggende parceller ved Etna, har de dyrket disse særlige marker, som nu virkelig begynder at vise resultater.

Markerne tæller ca. 7,5 ha på den nord-østlige side af vulkanen i ca. 650 meters højde ved Castiglione di Sicilia og ca. 2,5 ha. lidt syd for dette tæt ved Linguaglossa. Bortset fra ½ ha med særdeles gamle vinstokke er vinmarkerne plantet så sent som i 2016, hvorfor der er tale om meget ”nye” vine, som har udpræget ”Etna-typicitet”.

Selvom familiens Etna-eventyr stadig må betegnes som nyt, opnåede deres to Etna-Vine allerede med årgang 2019 at modtage henholdsvis 3 og 2 glas i Gambero Rosso. At modtage 3 glas i Gambero Rosso er en præstation i sig selv - men at modtage det så hurtigt er helt unikt.

Også Monica Larner fra The Wine Advocate var ude med rosende ord, da hun i 2021 for første gang stiftede bekendtskab med domænet:

"Generazione Alessandro is a new addition to my coverage of Etna wines and is an up-and-coming producer worth keeping an eye on."

Man kunne foranlediges til at tro, at der her på det varme Sicilien frembringes fuldblodsvine med heftig koncentration. Det er dog slet ikke tilfældet her hos Generazione Alessandro, hvis vine hører til nogle af de mest elegante Etna-vine, vi har smagt.

Både den røde Nero Mascalese-baserede ’Croceferro’ og den hvide Carricante-dominerede ’Trainara’ er kendetegnede ved slank og nærmest svævende frugt, knasende sprød syre og udtalt mineralitet.

Lige sådan som terroirtro Etna-vin skal smage!

Kort og godt om Generazione Alessandro

Område
Etna, Italien

Område:
Etna

Primære druer:
Nero Mascalese
Carricante

Vinmager:
Benedetto Alessandrohttp://generazionealessandro.it/
2 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue