- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
- 24 flotte grønne asparges (ca. 5-600 gr.)
- 4 passionsfrugter
- 1 skalotteløg
- 1 dl hvidvin
- 100 g smør
- Friske krydderurter til pynt (fx dild, kørvel eller persille)
- Evt. lidt ristede mandelflager til pynt
Tilbehør: evt. parmaskinke eller store rejer
Fremgangsmåde
Knæk aspargesene og skyl dem i koldt vand. Sæt en gryde over med en rigelig mængde letsaltet vand. Lige inden servering koges aspargesene i 1-2 min.
Pil og snit skalotteløget fint. Svits det i en gryde i lidt smør. Det må ikke blive brunt. Hæld hvidvinen på og kog igennem. Flæk passionsfrugterne og skrab frugtkødet ud med en ske. Tilsæt frugtkødet til hvidvin/løg-blandingen og kog det igennem.
Tag gryden af varmen og lad det køle lidt. Bland saucen med det kolde smør og smag til med salt og friskkværnet peber. Sigt evt. saucen, hvis du ikke ønsker de sorte kerner fra passionsfrugterne.
Anret de varme asparges på en lun tallerken og hæld passionsfrugt-saucen over. Pynt med lidt friske krydderurter og evt. mandelflager.