159,00

v. 6 stk.
185,00 v. 1 stk.
Tip: Køber du 6. fl. af denne vin, kan du få vine med 12-stks. rabat allerede ved 6 fl. Læs mere

"Tenuta di Fessina is one of the most exciting emerging properties in the Etna landscape."

​- The Wine Advocate


Moscamento 1911 er en helt særlig og sjælden Etna-vin opkaldt efter vulkanens udbrud tilbage i 1911. 

Vinen kommer fra ca. 80 år gamle bush-wines plantet på den kølige, nordøst-vendte Rovitello-mark beliggende 700 meter over havet.

Sølle 0,5 ha ejer Fessina på en unik plot, som ligger omkranset som en halvcirkel mellem to fordybninger (tidligere lavafloder) skabt af udbruddet i 1911 - og som er med til at frembringe en lang vækstsæson med helt særlige vine til følge.  

Jordbunden består af let og sort sand med indhold af pimpsten (porøse og lette vulkanske sten), kobber og jern, hvilket giver vinen en letløbende og uhyre "stenet" stil.

Bag vinen står Silvia Maestrelli, der siden 2007 med konsulterende hjælp af Federico Curtaz laver elegante, rødfrugtede vine fra nordsiden af Etna.

Før Federico Curtaz' ansættelse i 2007 udmærkede han sig i mere end 15 år ved at være højrehånd for Angelo Gaja i Barbaresco. 

Og netop Nebbiolo-vinene fra Barbaresco kan have visse ligheder med denne vin.

Druen Nero Mascalese kan nemlig her på Etna fremtrylle vine, som ikke er helt ulig de kendte Nebbiolo-vine fra Barolo og Barbaresco. Dette er også tilfældet her.

Al høst foregår selvfølgelig ved håndkraft, hvorefter druerne selekteres i marken og sidenhed nænsomt ved ankomsten til vineriet. Efterfølgende afstilkes druerne delvist og vinificeres med resten af kvaset under temperaturkontrollerede forhold på stål for til sidst at lagre 24 måneder på 3500 liters gamle fade og 12 måneder på flaske inden frigivelsen.

Moscamento 1911 er en bragende smuk Etna-vin, som vil få Barolo-nørder op af stolen.

Javel, vinen er jo faktisk slet ikke lavet på Barolo-vinens Nebbiolo-drue - men derimod på den mere ukendte Nero Mascalese, som vinene fra Etna er så berømte for.

Så hvad vrøvler vi egentlig om ... ?

Jo - netop Nero Mascalese frembringer nemlig her på Etna vine, der på¨mange måder kan minde om de mere kendte Nebbiolo-baserede vine fra Piemonte. 

Vinen står med en klar, let-transparent rød farve og nuancerede, elegante aromaer af kirsebær, roser, te, lakrids og udtalt mineralitet.

I munden smyger frugten sig svævende og silkeblødt over tungen, før den udtalte, sprællende syre og skarpt fokuserede tannin giver et let tørheds-spark.

Eftersmagen er lang og understreger med knasende mineralitet på smuk vis denne afbalancerede, nørdede og langtlevende vin.

Bemærk at dette absolut ikke er "bællevin", men en vin, der fortjener fokus. På samme måde som de store Barolo-vine. 

Druesammensætning:

Nero Mascalese

Om Tenuta di Fessina

/image/data/producenter/tenuta-di-fessina.jpg

Bag det fremadstormende vinhus Tenuta di Fessina står Silvia Maestrelli, der sammen med den anerkendte vinkonsulent Federico Curtaz (som i øvrigt har arbejdet mere end 15 år hos kultproducenten Angelo Gaja i Barbaresco) har bevist, at man på rekordtid kan frembringe unikke vine fra gamle vinstokke, såfremt man respekterer terroiret og prioriterer det hårde arbejde i marken. 

”Marken” er egentlig i dette tilfælde en lidt misvisende betegnelse. For Tenuta di Fessinas ...

Læs mere på Tenuta di Fessinas profil

Fakta

Land Italien
Område Sicilien
Producent Tenuta di Fessina
Årgang 2017
Varenr. 2296336
Drue Nerello Mascalese
Nerello Cappuccio
Minnella
Carricante
Alkohol 12,5%
Flaskestørrelse 0,75 liter
Indeholder sulfitter

Det perfekte glas til denne vin

Grassl Cru
Grassl Cru

"Tenuta di Fessina is one of the most exciting emerging properties in the Etna landscape."

​- The Wine Advocate


Moscamento 1911 er en helt særlig og sjælden Etna-vin opkaldt efter vulkanens udbrud tilbage i 1911. 

Vinen kommer fra ca. 80 år gamle bush-wines plantet på den kølige, nordøst-vendte Rovitello-mark beliggende 700 meter over havet.

Sølle 0,5 ha ejer Fessina på en unik plot, som ligger omkranset som en halvcirkel mellem to fordybninger (tidligere lavafloder) skabt af udbruddet i 1911 - og som er med til at frembringe en lang vækstsæson med helt særlige vine til følge.  

Jordbunden består af let og sort sand med indhold af pimpsten (porøse og lette vulkanske sten), kobber og jern, hvilket giver vinen en letløbende og uhyre "stenet" stil.

Bag vinen står Silvia Maestrelli, der siden 2007 med konsulterende hjælp af Federico Curtaz laver elegante, rødfrugtede vine fra nordsiden af Etna.

Før Federico Curtaz' ansættelse i 2007 udmærkede han sig i mere end 15 år ved at være højrehånd for Angelo Gaja i Barbaresco. 

Og netop Nebbiolo-vinene fra Barbaresco kan have visse ligheder med denne vin.

Druen Nero Mascalese kan nemlig her på Etna fremtrylle vine, som ikke er helt ulig de kendte Nebbiolo-vine fra Barolo og Barbaresco. Dette er også tilfældet her.

Al høst foregår selvfølgelig ved håndkraft, hvorefter druerne selekteres i marken og sidenhed nænsomt ved ankomsten til vineriet. Efterfølgende afstilkes druerne delvist og vinificeres med resten af kvaset under temperaturkontrollerede forhold på stål for til sidst at lagre 24 måneder på 3500 liters gamle fade og 12 måneder på flaske inden frigivelsen.

Moscamento 1911 er en bragende smuk Etna-vin, som vil få Barolo-nørder op af stolen.

Javel, vinen er jo faktisk slet ikke lavet på Barolo-vinens Nebbiolo-drue - men derimod på den mere ukendte Nero Mascalese, som vinene fra Etna er så berømte for.

Så hvad vrøvler vi egentlig om ... ?

Jo - netop Nero Mascalese frembringer nemlig her på Etna vine, der på¨mange måder kan minde om de mere kendte Nebbiolo-baserede vine fra Piemonte. 

Vinen står med en klar, let-transparent rød farve og nuancerede, elegante aromaer af kirsebær, roser, te, lakrids og udtalt mineralitet.

I munden smyger frugten sig svævende og silkeblødt over tungen, før den udtalte, sprællende syre og skarpt fokuserede tannin giver et let tørheds-spark.

Eftersmagen er lang og understreger med knasende mineralitet på smuk vis denne afbalancerede, nørdede og langtlevende vin.

Bemærk at dette absolut ikke er "bællevin", men en vin, der fortjener fokus. På samme måde som de store Barolo-vine. 

Druesammensætning:

Nero Mascalese

Om Tenuta di Fessina

/image/data/producenter/tenuta-di-fessina.jpg

Bag det fremadstormende vinhus Tenuta di Fessina står Silvia Maestrelli, der sammen med den anerkendte vinkonsulent Federico Curtaz (som i øvrigt har arbejdet mere end 15 år hos kultproducenten Angelo Gaja i Barbaresco) har bevist, at man på rekordtid kan frembringe unikke vine fra gamle vinstokke, såfremt man respekterer terroiret og prioriterer det hårde arbejde i marken. 

”Marken” er egentlig i dette tilfælde en lidt misvisende betegnelse. For Tenuta di Fessinas ...

Læs mere på Tenuta di Fessinas profil

Fakta

Land Italien
Område Sicilien
Producent Tenuta di Fessina
Årgang 2017
Varenr. 2296336
Drue Nerello Mascalese
Nerello Cappuccio
Minnella
Carricante
Alkohol 12,5%
Flaskestørrelse 0,75 liter
Indeholder sulfitter

159,00

v. 6 stk.
185,00 v. 1 stk.
Tip: Køber du 6. fl. af denne vin, kan du få vine med 12-stks. rabat allerede ved 6 fl. Læs mere

Det perfekte glas til denne vin

Grassl Cru
Grassl Cru

Andre kunder har også købt