Domaine Joëlle Vrignaud

Chablis

Domaine Joëlle Vrignaud

I hele fem generationer har familien Vrignaud dyrket vin på de kalkrige bakker i Chablis. Jordbunden i Chablis er unik, hvor den med sit store indhold af små maritime havfossiller oven på den underliggende Kimmeridgianske marl, som stammer helt tilbage fra jura-tiden, skaber disse imponerende terroir-tro vine. Vine, der i hænderne på Guillaume Vrignaud netop udtrykker det, der er så særligt ved Chablis.

Selvom Vrignaud er en historisk producent, blev første årgang under egen label dog først produceret så sent som i 1991, hvor Joëlle - og Michel Vrignaud solgte ca. 3.500 flasker.

Indtil da havde familien solgt druerne videre som bulk til andre negotianter.

Siden 1999 har sønnen Guillaume gradvist overtaget driften af dette (i dag) godt 29 ha store domæne, som især de seneste år har fået virkeligt anerkendende ord med på vejen. Inden da havde Guillaume Vrignaud efter sine studier blandt andet oparbejdet erfaring hos Stéphane Tissot i Jura.

“Guillaume Vrignaud is emerging not just as one of the top names in Fontenay but in the whole of Chablis, producing wines that are subtle explorations of their terroirs.”
- Tim Atkin MW, Decanter (juli, 2019)

Men hvorfor taler vi om Domaine Vrignaud, når der står Domaine Joëlle Vrignaud på etiketten?

Ja, det er unægtelig lidt forvirrende at lave vine med forskellige navne og forskellige etiketter. Forklaringen er, at Guillaume Vrignaud i en hyldest til sin mor i 2017 besluttede, at 5 ha af Domaine Vrignauds marker skulle aftappes under labelen ”Domaine Joëlle Vrignaud”. Hun var trods alt den vigtige beslutningstager, da domænet i sin tid besluttede at sælge deres ”egne” vine.

Der er derfor tale om helt identiske vine som dem, der frigives under navnet Domaine Vrignaud.  

Vine, der er lavet efter samme hysteriske principper med stort fokus på økologi, hårdt arbejde i marken og et mål om på bedst mulig vis at lade terroiret komme til udtryk i vinene.

Vrignaud har ikke anvendt kunstgødning i mere end 20 år.

Vinene gærer via naturlig gæring på stål og gennemgår alle malolaktisk gæring, mens vinene med få undtagelser også lagrer 100% på stål. Man tilsætter desuden kun et minimum af svovl, så vinen holdes så naturlig som muligt.

Det er vine med en imponerende ren og cremet frugt med syrefriskhed og en udtalt mineralitet. Lige sådan som stor Chablis fra et godt terroir skal smage!

Kort og godt om Domaine Joëlle Vrignaud

Område
Chablis, Frankrig

Område:
Chablis

Primær drue:
Chardonnay

Vinmager: 
Guillaume Vrignaud



https://www.chablis-joelle-vrignaud.com/
5 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue