Domaine la Bouïssiere

Gigondas

Domaine la Bouïssiere

Højtbeliggende vinmarker i den sydlige Rhône-dal er uden tvivl gunstigt for vinene i det varme Gigondas og Vacqueyras. Dette kombineret med brødrene Faravels evner til at lave den traditionelle form for vindyrkning, gør vinene fra dette domæne særdeles elegante og lagringsværdige. Selve vingården ligger ved foden af Dentelles de Montmirail – en lille bjergkæde, hvis profil ses i en stor del af området Côtes du Rhône Villages.

I 1960'erne plantede Thierry og Gilles' far (Antonin) vinstokke på dette utilnærmelige og stejle område i Gigondas, hvor markarbejdet bliver hjulpet på vej af en traktor med larvefødder - og jordbunden hovedsageligt består af sten og underliggende klipper. Dette giver generelt en lidt køligere og mineralsk form for vin med lavere alkohol end tilfældet med mange andre producenter, som har lavere beliggende marker.

Vingården er grundlagt af Antonin Faravel og drives i dag af hans to sønner, Gilles og Thierry Faravel. Der bruges traditionelle metoder, men med en nærmest hysterisk tilgang til arbejdet i marken såvel som vinifikationen. Vinstokkene beskæres for at begrænse høstudbyttet og dermed øge koncentrationen. Druerne håndplukkes og sorteres, hvorefter man benytter sig af lang tids gæring og en efterfølgende lagring på en kombination af cementtanke og brugte store fade. Slutteligt flaskes vinen ufiltreret. 

Resultatet er vine med stor koncentration, struktur, saft og kraft. Men også en blød og mineralsk stil, som lidt atypisk for området gør vinene særdeles elegante og afbalancerede.

Kort og godt om Domaine la Bouïssiere

Område
Gigondas, Frankrig

Appellation:
Gigondas, Vacqueyras & Beaumes de Venise

Vinmager:
Thierry Faravel

Vinstokkenes gennemsnitsalder:
50-60 år

Primære druer:
Grenache, Syrah, Mourvedre



http://www.labouissiere.com/
7 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue