- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Udskriv opskrift
Ingredienser
Kartoffelmos
- 1000 gram kartofler
- 100 gram smør
- 2 dl sødmælk, opvarmet
- Salt og friskkværnet peber
Brændende kærlighed
- 500 gram tørsaltet økologisk bacon
- 8 store løg
- 2 rødbede
- 2 spsk. sukker
- 8 dl eddike
- 10 peberkorn
- 6 laurbærblade
Fremgangsmåde
Opskriften er venligst udlånt af Mad & Monopolet. Mad & Monopolet er stiftet af den tidligere ”Gastromand” Mads Schytte.
Se Mad & Monopolets detaljerede opskrift på klassisk Brændende kærlighed her.
Kartoffelmos
- Kog kartoflerne uden salt i 15 min - de må ikke koge ud.
- Varm mælken op og tilsæt det sammen med smør.
- Brug gerne en moser eller en presser - ikke en elpisker (det gør nemlig mosen tung, samtidig med at luften bliver slået ud af den).
- Smag til med salt og peber.
Brændende kærlighed
- Skær dit bacon ud i stykker - de må godt være lidt store, for de krymper nemlig en del på panden.
- Rist dit bacon på en tør pande, til det er gyldent og sprødt.
- Læg det på køkkenrulle efterfølgende, så det overskydende fedt bliver suget op.
- Hak løget groft og steg det gyldent på panden med det overskydende baconfedt.
- Lav en hurtig syltelage, hvor du koger sukker, eddike, laurbærblade og peberkorn op.
- Imens det koger op, skræller og skyller du rødbederne.
- Skær nu helt tynde strimler af rødbederne og læg strimlerne i den varme syltelage.
- Den skal gerne have omkring 30 min. - får den længere tid, gør det bestemt ikke noget.
- Anret mosen på en dyb tallerken og tilsæt bacon, løg og rødbedestrimler.