Bodegas Godeval SL

Bodegas Godeval SL

Valdeorras, Galicien

Bodegas Godeval SL

Siden 80’erne har Bodegas Godeval produceret vine fra Atlanterhavsklimaet i Galicien. Nærmere bestemt Valdeorras-dalen, som dog slet ikke har samme berømmelse som Galiciens andre vinregioner - fx Rias Baixas og Bierzo. Det skyldes tildels områdets beskedne størrelse på kun 200 ha, men også fordi områdets vinmarker nærmest var ikke-eksisterende i starten af 70’erne. 

Manden bag Bodegas Godeval hedder Horacio Fernandez. En kendt person i regionen, da han også var manden bag foreningen RE.VI.VAL, der tilbage i 70’erne blev stiftet for netop at beskytte og udbygge mængden af vinmarker i Valdeorras.

I 60’erne havde mange vinbønder nemlig forladt området pga. den økonomiske krise, som Francos regime havde efterladt. Og dermed var vinmarkerne tæt på at være udryddede. 

Lige netop her i dalen godt 50 km nord for grænsen til Portugal og ca. 150 km øst for Atlanterhavet - tæt ved Galiciens højeste bjerge - stortrives druesorten Godello, som er grundlaget i Bodegas Godevals fremragende, sprøde hvidvine.

Vinmarkerne står plantet på stejle, sydvendte og skiferholdige skråninger, mens vinificeringen noget atypisk indtil for nyligt blev foretaget i det smukke San Miguel Xagoaza-kloster fra det 12. århundrede. Med domænets udviddelse de seneste år, har man dog været nødsaget til at bygge nyt vineri. 

Det er traditionelle og usminkede vine, der typisk lagres på stål, så druen på bedste vis taler områdets sprog.

Læs mere

Kort og godt om Bodegas Godeval SL

Område
Valdeorras, Galicien, Spanien

Primære drue:
Godellohttps://godeval.com/?lang=en
2 vare(r)
Side 1 af 1
Produkttype
Pris
Smag
Passer til
Årgang
Drue