- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
- 8 rensede tiarmede blækspruttekroppe klar til brug, uden arme, helt optøede
- lidt mælk
- hvedemel til panering
- fint salt
- rapsolie til friturestegning
Tilbehør: citronskiver, citron-mayo (fx Hellmanns + lidt ekstra citronsaft), brød
Fremgangsmåde
Skær de rensede blækspruttekroppe i 1 cm brede ringe og læg dem på køl igen i en skål dækket med mælk. Mælken er med til at gøre kødet mørt. Dette kan laves nogle timer før stegning.
Hav alt klar, og gæsterne må gerne sidde og vente med et glas vin i hånden, inden du starter friturestegningen, da ringene skal spises straks.
Si mælken fra ringene og giv dem et godt drys med fint salt. Hæld 3-4 dl hvedemel i en skål. Varm ca. 4 cm olie godt op i en mellemstor gryde. Hav altid et grydelåg i nærheden, når du håndterer varm olie. I de sjældne tilfælde hvor der går ild i olien, kan du hurtigt slukke den ved at lægge låg på og slukke for varmen. Kom en håndfuld ringe (8-10 stykker) i melet, så de er dækket med mel. Tag en ring ad gang fra melet og kom den i olien. Ringene skal kun have et par minutter - til de begynder at se gyldne ud. Steger du dem for lang tid, bliver de gummiagtige. Tag dem op med en hulske og læg dem på en tallerken med køkkenrulle. Drys med fint salt. Start forfra med en ny håndfuld ringe i melet.