- 86 40 44 44
- Fri fragt fra 699,- eller ved 6 fl.
Ingredienser
- 2 stk. lårtunge á ca. 1 kg hver (en skæring af okse eller kalv, som skal bestilles hos slagteren)
- 3 fed hvidløg
- 1 gulerod
- 1 porre
- 1 løg
- 1 laurbærblad
- Salt
- 8 sorte peberkorn
Tilbehør til sandwiches:
- Ca. 30 små pitabrød, 8-9 cm i diameter
- 10 mellemstore tomater i tynde skiver
- Sprød salat (fx 3 romaine eller 6 hjertesalat) i løse blade
- God mayonnaise
- Sennep
Ægte dansk tilbehør: agurkeskiver eller syltede agurker, rå og ristede løg.
Æggedressing:
- 3 mellemstore hårdkogte æg (koges ca. 10 min)
- 1 dl ekstra jomfruolivenolie
- 6 spsk. citronsaft
- 1 spsk. sennep (fx Dijonsennep er fint)
- ½ tsk. havsalt
- ½ tsk. friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Lårtungerne
Rens lårtungerne for hinder og fedt på overfladen. Læg dem i en stor gryde, og dæk godt med vand. Halvér løg, del porre og gulerod i 4 og halvér hvidløgsfeddene. Kom alle grøntsagerne, salt, laurbærblad og peberkorn i vandet og kog langsomt op. Lad simre i ca. 40 min. Tag gryden af varmen og lad kødet afkøle i gryden i 20 min. Når kødet er afkølet, tages det op af vandet og gemmes i køleskabet. Dette kan nemt laves dagen før.
Æggedressingen
Dressingen kan også laves dagen før. Når æggene er kolde, hakkes de i små stykker. Rør æg, citronsaft, sennep, salt og peber sammen og kom langsomt olivenolie i til sidst. Rør godt. Denne dressing er også super til en salat med grønne asparges eller grønne bønner.
Lige før servering: Skær lårtungerne i meget tynde skiver, forbered alt tilbehør, rist pitabrødene i ovnen. Servér kød, brød, æggedressing og alt tilbehør på et bord, og lad gæsterne selv samle deres yndlingssandwich.
Buen apetito!