Barolo, Gavarini Vigna Chiniera 2018 - Rødvin - Køb på Jyskvin.dk
96 point
Robert Parker’s Wine Advocate

675,00

v. 1 stk.
En ekstra dags leveringstid
På lager i butik
FRI FRAGT fra 699,- / 6 fl. Vin

"Rene kæberaslere, vinøse Eiffeltårne, flydende skønmalerier og fraktalvinkunst.."

- René Langdahl (om Grasso Chiniera - og Casa Maté 2016)


96 point
Robert Parker’s Wine Advocate
95 point
James Suckling
93 point
Wine Spectator

Gianluca Grasso har de seneste år markeret sig som en af Piemontes Barolo-stjerner. Ikke mindst demonstreret her i den ellers ret udfordrende årgang 2018, hvor Grasso har måttet sige farvel til ca. halvdelen af det normale udbytte for at selektere så hårdt for at opnå den ønskede kvalitet.

Som altid er enkeltmarksvinene Chiniera fra Gavarini og Casa Maté fra Ginestra den oplagte (og sjældne) mulighed for at smage terroirforskelle i Monforte d’Alba. Begge kalkstensrige marker eksponeret mod syd-syd-øst.

Gavarini Chiniera beliggende en anelse højere, lidt mere veldrænende og med et større indhold af sand og kalksten i forhold til Ginestra Casa Matés mere lerholdige jord.

Nok er den tanninrige Nebbiolo-drue og i særdeleshed i Monforte ikke just lette vine, men netop på grund af terroiret er Chiniera typisk den af vinene med den mest feminine fremtoning, mens Casa Maté har en fastere tanninstruktur med mere maskulin frugt.

Om man er til den ene eller den anden, er en smagssag og afhænger sikkert også af dagsform og humør – men begge er monumentale, lagringsværdige vine, som fortjener den store Barolo-bowle og ikke mindst fokus fra den heldige nyder.

Ca. 12.000 flasker produceres der afhængigt af årgangen af denne imponerende Barolo, som kommer fra ca. 40 år gamle vinstokke.

Gianluca Grasso har en særdeles perfektionistisk tilgang til vindyrkningen og vinificeringen.

Det hårde arbejde foregår i marken, hvor der arbejdes efter økologiske principper (dog ikke certificeret) – og i kælderen, som er en underjordisk gang boret ind i klippen, hersker der klinisk rene tilstande.

Al høst og den nænsomme selektering foregår selvfølgelig ved håndkraft, hvorefter vinen gærer under temperaturkontrollerede forhold på stål.

Vinen er igennem en 35-40 dage lang maceration (inkl. ca. 10 dage på gærresterne), hvorefter den lagres ca. 2½ år på 2500 liters brugte slavonske fade.

96 POINT | The Wine Advocate:
The Gavarini Chiniera vineyard is shaped like an amphitheater with thick forests at the back (which protects from cold air currents) and sandy chalk soil at 380 meters in elevation. This is a special site, and the Elio Grasso 2018 Barolo Gavarini Chiniera is always one of Grasso's most easily recognized wines. This vintage is exceptionally bright and vibrant with lifted tones of cherry, plum, blue flower and sweet blood orange. Those primary notes are framed by sensations of dusty white mineral. This mid-weight wine exhibits the deep elegance that was achieved in this vintage. Production is 12,000 bottles.
- Monica Larner

Druesammensætning:

Nebbiolo

Om Elio Grasso

/image/data/producenter/grasso-producentfoto-gianluca2.jpg

I Barolo-distriktet – tæt ved Monforte d’Alba - ligger Elio Grasso. Bedre beliggenhed kan man ikke ønske sig. Ikke blot på grund af udsigten, som er formidabel, men også på grund af terroiret, som giver mulighed for skabe fremragende vine. Elio Grasso regnes som en af topproducenterne i Barolo.

Elio Grasso and his son Gianluca have created one of the finest vineyards and wineries in the Langhe today. The energy shared by this dynamic father and son team demons...

Læs mere på Elio Grassos profil

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Elio Grasso
Årgang 2018
Varenr. 2350036
Drue Nebbiolo
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,75 liter
Indeholder sulfitter

Det perfekte glas til denne vin

Cru | Vigneron Series
Cru | Vigneron Series
96 point
Robert Parker’s Wine Advocate
"This vintage is exceptionally bright and vibrant with lifted tones of cherry, plum, blue flower and sweet blood orange."

"Rene kæberaslere, vinøse Eiffeltårne, flydende skønmalerier og fraktalvinkunst.."

- René Langdahl (om Grasso Chiniera - og Casa Maté 2016)


96 point
Robert Parker’s Wine Advocate
95 point
James Suckling
93 point
Wine Spectator

Gianluca Grasso har de seneste år markeret sig som en af Piemontes Barolo-stjerner. Ikke mindst demonstreret her i den ellers ret udfordrende årgang 2018, hvor Grasso har måttet sige farvel til ca. halvdelen af det normale udbytte for at selektere så hårdt for at opnå den ønskede kvalitet.

Som altid er enkeltmarksvinene Chiniera fra Gavarini og Casa Maté fra Ginestra den oplagte (og sjældne) mulighed for at smage terroirforskelle i Monforte d’Alba. Begge kalkstensrige marker eksponeret mod syd-syd-øst.

Gavarini Chiniera beliggende en anelse højere, lidt mere veldrænende og med et større indhold af sand og kalksten i forhold til Ginestra Casa Matés mere lerholdige jord.

Nok er den tanninrige Nebbiolo-drue og i særdeleshed i Monforte ikke just lette vine, men netop på grund af terroiret er Chiniera typisk den af vinene med den mest feminine fremtoning, mens Casa Maté har en fastere tanninstruktur med mere maskulin frugt.

Om man er til den ene eller den anden, er en smagssag og afhænger sikkert også af dagsform og humør – men begge er monumentale, lagringsværdige vine, som fortjener den store Barolo-bowle og ikke mindst fokus fra den heldige nyder.

Ca. 12.000 flasker produceres der afhængigt af årgangen af denne imponerende Barolo, som kommer fra ca. 40 år gamle vinstokke.

Gianluca Grasso har en særdeles perfektionistisk tilgang til vindyrkningen og vinificeringen.

Det hårde arbejde foregår i marken, hvor der arbejdes efter økologiske principper (dog ikke certificeret) – og i kælderen, som er en underjordisk gang boret ind i klippen, hersker der klinisk rene tilstande.

Al høst og den nænsomme selektering foregår selvfølgelig ved håndkraft, hvorefter vinen gærer under temperaturkontrollerede forhold på stål.

Vinen er igennem en 35-40 dage lang maceration (inkl. ca. 10 dage på gærresterne), hvorefter den lagres ca. 2½ år på 2500 liters brugte slavonske fade.

96 POINT | The Wine Advocate:
The Gavarini Chiniera vineyard is shaped like an amphitheater with thick forests at the back (which protects from cold air currents) and sandy chalk soil at 380 meters in elevation. This is a special site, and the Elio Grasso 2018 Barolo Gavarini Chiniera is always one of Grasso's most easily recognized wines. This vintage is exceptionally bright and vibrant with lifted tones of cherry, plum, blue flower and sweet blood orange. Those primary notes are framed by sensations of dusty white mineral. This mid-weight wine exhibits the deep elegance that was achieved in this vintage. Production is 12,000 bottles.
- Monica Larner

Druesammensætning:

Nebbiolo

Om Elio Grasso

/image/data/producenter/grasso-producentfoto-gianluca2.jpg

I Barolo-distriktet – tæt ved Monforte d’Alba - ligger Elio Grasso. Bedre beliggenhed kan man ikke ønske sig. Ikke blot på grund af udsigten, som er formidabel, men også på grund af terroiret, som giver mulighed for skabe fremragende vine. Elio Grasso regnes som en af topproducenterne i Barolo.

Elio Grasso and his son Gianluca have created one of the finest vineyards and wineries in the Langhe today. The energy shared by this dynamic father and son team demons...

Læs mere på Elio Grassos profil

Fakta

Land Italien
Område Piemonte
Producent Elio Grasso
Årgang 2018
Varenr. 2350036
Drue Nebbiolo
Alkohol 14,5%
Flaskestørrelse 0,75 liter
Indeholder sulfitter

675,00

v. 1 stk.
En ekstra dags leveringstid
På lager i butik
FRI FRAGT fra 699,- / 6 fl. Vin

Det perfekte glas til denne vin

Cru | Vigneron Series
Cru | Vigneron Series

Andre kunder har også købt